Co to znaczy "ktoś coś wie"? Tutaj od roku czasu jest zwała kursu, bo "ktoś, coś, wie", a spółka dalej przynosi zyski i rozwija się coraz lepiej. To ja nie wiem "co ktoś, wie", bo od roku nie pojawiło się żadne info uzasadniające zwałę kursu z 3,2 na 1,9zl. Nadmieniam, że wartość księgowa spółki to prawie 4zl nawet uwzględniając sztuczne odpisy.
ZWAŁA KURSU WYNIKA Z BRAKU SENTYMENTU DO OZE Z POWODU STRAT W TYM OBSZARZE ... DOBRYM FILAREM JEST "WĘGLOWY FAMUR" I TERAZ PO WYGRANYCH TRUMPA JEŚLLI WĘGIEL WRÓCI DO ŁASK TO TU MOŻE BYC BRUGO CHOCIAŻBY SPEKULACYJNIE
Kiedy ta spółka przyniosła straty? Jak sprzedadzą choćby jedną farmę PV ponizej kosztów jej produkcji, to pogadamy o stracie. Obecnie te farmy wybudowane "po staremu" dają 30 mln zł przychodu z produkcji energii elektrycznej kwartalnie.
NIE MA SIĘ TERAZ WG MNIE CO PODNIECAĆ BO ROŚNIE 4% NA DOŚĆ WYSOKICH OBROTACH.. JAK UTRZYMA W1 SREDNIĄ TO MOŻNA SIĘ W GŁOWĘ DRAPAĆ.. JA BYM CHĘTNIE KUPIŁ PO 1,45 NP NIZ PO 2 ZŁ
Nadszedł "sezon" na "optymalizacje podatkowe". Weźcie pod uwagę że to istotny czynnik cenotwórczy i wolumenotwórczy o ile tak można rzec. Fundamentalnie w spółce nic się nie zmieniło. Ogólnie światowo raczej mamy przedsionek bessy. Tyle że GEA już od dawna w bessie.