Nowy wątek trzeba zalożyć ponieważ pojawił się news https://www.cire.pl/artykuly/serwis-informacyjny-cire-24/pge-wraca-do-projektu-budowy-elektrowni-szczytowo-pompowej-mloty
Temat wraca jak boomerang
Pytanie moje dotyczy projektu Młoty PGE. Z tego co się orientuję część terenu przyszłej inwestycji należy do Kogeneracji SA. W przypadku realizacji projektu jaka rola przypadnie KGN. Czy KGN będzie miała udziały w przyszłej inwestycji ?czy działki np. zostaną rozliczone z PGE?
Odp po ponagleniu była:
Subject: RE: [EXT] Re: Zapytanie inwestora indywidualnego
To:
Dzień dobry,
Dziękuję za zainteresowanie projektem i naszą Spółką.
Projekt jest nadal w fazie przygotowania. Nie zapadły ostateczne decyzje dotyczące sposobu jego realizacji.
Dotychczasowe informacje zamieszczone są na stronie: https://www.gkpge.pl/projekt-mloty.
Z uszanowaniem
Sent: Wednesday, October 16, 2024 9:19 AM
To: [ZEWK S.A.] @kogeneracja.com.pl>
Subject: [EXT] Re: Zapytanie inwestora indywidualnego
UWAGA: Ta wiadomość e-mail pochodzi spoza organizacji. Sprawdź nadawcę wiadomości przed otwarciem załączników i linków. Jeśli masz wątpliwości prześlij wiadomość do PGE-CERT na skrzynkę cert@gkpge.pl korzystając ze skrótu CTRL+ALT+F.
Dzień dobry,
Proszę mi odpisać kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi od Pani.
Zgodnie z polityką firmy dla akcjonariuszy i polskim prawem powinni Państwo mi udzielić odpowiedzi.
"W przypadku zapytania inwestora Spółka udziela odpowiedzi niezwłocznie, lecz nie później niż w terminie 14 dni. Spółka udziela odpowiedzi za pośrednictwem kanałów mailowych i telefonicznych.
On Thu, Sep 26, 2024 at
Kierownik Wydziału Sprawozdawczości i Relacji Inwestorskich
Wydział Sprawozdawczości i Relacji Inwestorskich
Zespół Elektrociepłowni Wrocławskich KOGENERACJA S.A.
green
Tel.: +48 71 323 8152
Tel.: +48 691 740 334
www.gkpge.pl
www.kogeneracja.com.pl
Oczywiście ich relacje inwestorskie odpisaly mi dopiero po ponagleniu i bardzo ogólnie. Nic z tego nie wynika. Czy ktoś tutaj wie albo hipoteze może jakaś rzucić jaki to może mieć wpływ na KGN (budowa szczytowo-pompowej) jeśli KGN jest włascielem terenu.