• Umowa z Flytronic WB Autor: ~Rej [193.42.99.*]
    Ważna wspolpraca z perspektywicznym rynkiem defence. Do tego partner, który sprzedaje tysiące systemów ja cały świat. Ciekawie.
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~gdd [208.127.19.*]
    umowa o testy i konkretny za 2 lata
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~Tymek [31.0.78.*]
    Ehhh.. Umowa na to, że Scanway przez dwa lata sfinansuje opracowanie głowic. A jak wyjdzie to WB będzie je mogło kupić. Pieniądze na to pochodzą z emisji. Czyli nie ma przychodowego konkretu, a jedynie info na co pieniądze zostaną wydane. Oczywiście to dobry kierunek. Ale czy cel osiągnięty okaże się za 2+ lata.
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~long-term [193.42.98.*]
    Zaskoczenia co do finansowania tu nie ma, bo w celach emisji cel na ten projekt byl wymieniony. Runda sie uzbierała, wiec chyba to nikogo nie bolało. Fakt, ze Flytronic i WB wchodzi w taką relację to już dużo dla SCW. Ta umowa pokazuje, że jest potrzeba, a wielotysięczny wolumen sprzedaży w FLT pokazuje, ze rynek tez. Temat pewnie jest w wiekszosci pokryty technologią juz wypracowaną z rynku kosmicznego, wiec ryzyka bardzo niewielkie.
    Moim zdaniem warto sledzic postep projektu, bo defence i optyka dla defence to jest miliardowy rynek. Jak dowioza to bedzie totalnie inna skala firmy.
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~Ronnie [5.173.235.*]
    Tymek , po to weszli na giełdę , żeby się rozwijać, żeby właśnie koszty takich projektów pokrywać z emisji. Jak chcesz przychodowy konkret , to nie ta spółka , szukaj dalej .Jak wierzysz w tą firmę , kupujesz akcje i czekasz. Rok , dwa , trzy. Inaczej , odpuść .
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~Krassus [83.23.47.*]
    "Warto podkreślić, że posiadamy w pełni zabezpieczone środki finansowe na prace B+R w ramach zawartej z Flytronic S.A. umowy, których źródłem jest sukces naszej oferty publicznej zakończonej kilka tygodni temu. Harmonogram prac został ustalony na 24 miesiące, jednak potencjalne nieformalne rozmowy dotyczące dalszej komercjalizacji komponentów optoelektronicznych, w tym produkcji seryjnej, mogą zacząć się wcześniej"
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~HhhH [37.30.62.*]
    To jest umowa na prace B+R oraz TESTY. Ktos mi wytlumaczy skad nazwa umowy WYKONAWCZEJ? Czekałem na tą umowę i spodziewałem się więcej konkretów jak chocby zakres mozliwych przychodów. A tu tak naprawde niewiadomą jest kiedy będą mieli urządzenie pod wymagania klienta...
  • Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~GhGh [95.214.217.*]
    Nie wiem czy dałoby się to teraz oszacować, zwłaszcza, że szanse są na wdrożenie seryjne rozwiązania jest warunkowane dobrym rezultatem, jak piszą o Flytronic w ESPI. Ze zbrojeniówką ogólnie to trzeba się nastawić na znacznie mniejszy przepływ informacji. Treści umowy nie znamy, więc może są tam zapisy o konkretnych wycenach i wolumenie o jakim mowa po zakończeniu fazy PoC. Niewątpliwie dobry ruch, bo w tej branży nikt się z kosztami nie cacka jak nauce czy zamówieniach publicznych. Rzeczywiście konkretów mało, ale mam dobre przeczucie.

• Re: Umowa z Flytronic WB Autor: ~kurka [193.42.99.*]
    Buahahahaha! Goscie podpisuja najwieksze deale na satelity w historii polskiego sektora kosmicznego!!! PLUS! wchodzą w defance!!! Ale ludziom konkretów mało! Rosną co kwartał, handlują NAJWIĘKSZE zlecenia, ale nagle pytania "CZY TEN DEFANCE TO MA SENS?" No pomyślmy.. hmmmmm.IDŹ pan jakąż żabkę kup to bedziesz rozumiał biznes!!!

[x]
SCANWAY -2,29% 171,00 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.