• NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Remik [31.60.117.*]
    https://www.farmer.pl/fakty/top-5-najwiekszych-eksporterow-zboza-z-ukrainy-tylko-dwie-spolki-krajowe-ale-kernel-wciaz-na-czele,153431.html

Cyt

W zestawieniu TOP 5 największych eksporterów z Ukrainy Kernel ponownie znalazł się na pierwszej lokacie z udziałem w rynku na poziomie 10%, podczas gdy w ubiegłym roku odpowiadał za 8% eksportu zboża z Ukrainy.

Jak wynika również z raportów Kernela, w roku finansowym 2024 holding przerobił 3,2 mln ton nasion oleistych, czyli o 24% więcej niż w roku poprzednim. Sprzedaż oleju jadalnego wzrosła o 30% w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego — do 1 mln 477 tys. t (1 milion 430 tysięcy ton oleju słonecznikowego i 47 tysięcy ton oleju rzepakowego). To skutek przede wszystkim olbrzymich inwestycji w nowe zakłady i linie przerobu nasion.„
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Kolber [188.146.14.*]
    Ciekawa sprawa w tym artykule to tylko potwierdzeniem 2 firmy są ukraińskie reszta to już kapitał zagraniczny.
    Dokładniejsze wyjaśnienie tutaj :

https://filarybiznesu.pl/gospodarka/rolnictwo/ukrainskie-czy-korporacyjne-kto-rzadzi-rolnictwem-ukrainy/a23715
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Remik [195.136.165.*]
    Myśl przewodnia AV : kupić tanio najlepiej poniżej WK odsprzedac powyżej WK najlepiej x2 bądź nawet x3 uwzględniając emisje. Nie z nami takie numery AMIGO!!

Tak to chce zamknąć. Niech płaci godnie! Czasu ma coraz mniej!!!
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Makao [31.0.54.*]
    Do tej układanki należy dopisać bandyckie rozwodnienie po zecie i narzekanie na drobnych , że to spekulanci!
    Mam nadzieję że nikt na takich poziomach nie sprzedaje i w razie wezwania nie odda w zbliżonych cenach.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Makao [31.0.54.*]
    Kupowałem akcje przed rozwodnieniem po 30. Kondycją firmy nie uległa pogorszeniu od tamtego momentu a nawet zaryzykuję stwierdzeniem ulega sukcesywnej naprawie .Rynek kapitałowy udziela kredytowania a więc tragedii nie ma! Tylko brak dobrej woli dominującego akcjonariusza jest widoczny. Tego nie zmienimy a i akcji nie oddam ze stratą. Nie ma opcji aby mnie wykupił w cenie innej niż godziwa !
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~s123 [217.97.96.*]
    nie oddac, trump wygrał, koniec blisko. Wracamy na 40
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Makao [31.0.63.*]
    Nie sprzedawać. Misiek wącha się z forum i liczy na brawa!
    Nie sprzedałem poniżej 10 nie sprzedam poniżej 20!
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Misio [164.127.211.*]
    A jednak ktoś sprzedaje hahaha czekamy na następnych
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Makao [31.0.63.*]
    Sprzedaje sam sobie ahahahahaha
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Marcin [31.60.229.*]
    A na sprzedaży wisi baton 45 k
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~Marcin [78.30.65.*]
    To była próba popytu oraz na ile może zdołować spółkę, niewielu nowych weszlo do gry
  • NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: winter_skin [78.133.139.*]
    Rynek ewidentnie oczekuje pojawienia się ESPI w kluczowych dla spółki obszarach,
    Walor trafia na listę do obserwacji.
    Każdy papier ma swój czas.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~xxx [5.173.188.*]
    Zakończenie wojny coraz bliżej, sądy w Luksemburgu też w końcu wydadzą wyroki, czekamy na wyższe ceny.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ!! Autor: ~orezs [89.64.58.*]

20zł
[x]
KERNEL 0,24% 20,95 2026-01-05 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.