W zestawieniu TOP 5 największych eksporterów z Ukrainy Kernel ponownie znalazł się na pierwszej lokacie z udziałem w rynku na poziomie 10%, podczas gdy w ubiegłym roku odpowiadał za 8% eksportu zboża z Ukrainy.
Jak wynika również z raportów Kernela, w roku finansowym 2024 holding przerobił 3,2 mln ton nasion oleistych, czyli o 24% więcej niż w roku poprzednim. Sprzedaż oleju jadalnego wzrosła o 30% w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego — do 1 mln 477 tys. t (1 milion 430 tysięcy ton oleju słonecznikowego i 47 tysięcy ton oleju rzepakowego). To skutek przede wszystkim olbrzymich inwestycji w nowe zakłady i linie przerobu nasion.„
Myśl przewodnia AV : kupić tanio najlepiej poniżej WK odsprzedac powyżej WK najlepiej x2 bądź nawet x3 uwzględniając emisje. Nie z nami takie numery AMIGO!!
Tak to chce zamknąć. Niech płaci godnie! Czasu ma coraz mniej!!!
Kupowałem akcje przed rozwodnieniem po 30. Kondycją firmy nie uległa pogorszeniu od tamtego momentu a nawet zaryzykuję stwierdzeniem ulega sukcesywnej naprawie .Rynek kapitałowy udziela kredytowania a więc tragedii nie ma! Tylko brak dobrej woli dominującego akcjonariusza jest widoczny. Tego nie zmienimy a i akcji nie oddam ze stratą. Nie ma opcji aby mnie wykupił w cenie innej niż godziwa !