• c. d. Autor: ~inwestor [37.225.61.*]
    sprzedawcy to nie są ludzie tego formatu, który mam na myśli, nie są agresywni ekonomicznie, to grupka idealistow kompletnie nie czujacych gospodarki i rynku. Sugerowanie że to bystrzaki nie ma potwierdzenia w ich dotychczasowych działaniach.

Tu kwestia jest jedna, jaki będzie wybor: 1) wałek jakich wiele na tej giełdzie polskiej 2) rzeczywiście jakiś podmiot chce umocować się na giełdzie i z emisji (nowej) chce pozyskać kapitał na rozwój.

Wg mojej oceny prawdopodobieństwo wynosi 80:20. Od wyboru drogi zależeć będzie nastawienie rynku zarówno w terminie krótkim jak i dalszym
  • Re: c. d. Autor: ~inwestor [37.225.61.*]
    a twierdzenia w rodzaju: "Stara ekipa i tak ma po rodzince akcje" to przykład na to jak jeden z drugim przyczynia się do manipulacji nie mając żadnej wiedzy na ten temat. Pożytecznych idio...tow na forum nie brakuje cześć z nich wykorzystywana jest przy rozgrywających - vide technik-at na KCH.
  • Re: c. d. Autor: ~Koksu [5.173.174.*]
    A Ty byś nie chciał zarobić mając informacje że za akcję Twojej firmy która oficjalnie musisz sprzedać za grosze bo inaczej upadnie wejdzie tylnymi drzwiami na giełdę potentat z przychodami 150 mln i 40 mln zysku rocznie? Ja bym na rodzinę lub słupy nakupił.
  • Re: c. d. Autor: ~Ohlap [37.252.11.*]
    Nikt takich prezentow nie rozdaje wybij sobie z glowy latwa kase.
  • Re: c. d. Autor: ~Koksu [5.173.174.*]
    To była konieczność, musieli tanio sprzedać bo nie mieli wyjścia, inaczej byłaby upadłość, już kilka spółek miało być przejętych na nc i ostatecznie nie dochodziło do skutku. może też kwestie podatkowe. Najważniejsze że stara ekipa mając wiedzę co będzie odrobi sobie na kursie. A nick mam od jsw i ich JSW koks
  • Re: c. d. Autor: ~inwestor [37.225.61.*]
    "Ja bym na rodzinę lub słupy nakupił".

Nie wszyscy są mentalnym oszustami, więc nie przypisuj innym swoich cech. Poza tym z takim nickiem jesteś tak samo wiarygodny jak hiena pilnująca owiec.
  • Re: c. d. Autor: ~Le [109.243.64.*]
    Jesli beda chcieli wejsc to zrobia emisje 200 mln sztuk akcji po 1zl i bylo miło. Zauwaz ze zlotowka byla przez chwile i watpie ze bedzie wiecej.
[x]
HILANDER -0,43% 2,34 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.