sprzedawcy to nie są ludzie tego formatu, który mam na myśli, nie są agresywni ekonomicznie, to grupka idealistow kompletnie nie czujacych gospodarki i rynku. Sugerowanie że to bystrzaki nie ma potwierdzenia w ich dotychczasowych działaniach.
Tu kwestia jest jedna, jaki będzie wybor: 1) wałek jakich wiele na tej giełdzie polskiej 2) rzeczywiście jakiś podmiot chce umocować się na giełdzie i z emisji (nowej) chce pozyskać kapitał na rozwój.
Wg mojej oceny prawdopodobieństwo wynosi 80:20. Od wyboru drogi zależeć będzie nastawienie rynku zarówno w terminie krótkim jak i dalszym
a twierdzenia w rodzaju: "Stara ekipa i tak ma po rodzince akcje" to przykład na to jak jeden z drugim przyczynia się do manipulacji nie mając żadnej wiedzy na ten temat. Pożytecznych idio...tow na forum nie brakuje cześć z nich wykorzystywana jest przy rozgrywających - vide technik-at na KCH.
A Ty byś nie chciał zarobić mając informacje że za akcję Twojej firmy która oficjalnie musisz sprzedać za grosze bo inaczej upadnie wejdzie tylnymi drzwiami na giełdę potentat z przychodami 150 mln i 40 mln zysku rocznie? Ja bym na rodzinę lub słupy nakupił.
To była konieczność, musieli tanio sprzedać bo nie mieli wyjścia, inaczej byłaby upadłość, już kilka spółek miało być przejętych na nc i ostatecznie nie dochodziło do skutku. może też kwestie podatkowe. Najważniejsze że stara ekipa mając wiedzę co będzie odrobi sobie na kursie. A nick mam od jsw i ich JSW koks
Nie wszyscy są mentalnym oszustami, więc nie przypisuj innym swoich cech. Poza tym z takim nickiem jesteś tak samo wiarygodny jak hiena pilnująca owiec.