• o i to mi się podoba Autor: ~inwestor [37.225.48.*]
    nabywca wydał za 4 mln akcji 600 tys. zł, do tego doszły koszty transakcji, według ceny zamknięcia pakiet ma wartość 4,4 mln zł. Przy umiejętnej polityce informacyjnej tj. obiecaniu gruszek na wierzbie kurs może poszybowac np. na 5 zł. Sprzedając np. 150 tys. akcji otrzyma natychmiastowy zwrot w gotówce i nadal będzie posiadaczem pakietu kontrolnego. Naprawdę nic nie trzeba robić, wystarczy tel. komórkowy, rachunek maklerskie, bankowy i nic więcej. Jeśli akcja jest dobrze zaplanowana i są przeznaczone środki na opłacenie naganiaczy w internecie sukces jest 100%.

Takie spółki są najciekawsze. I tylko takimi warto się interesowac.

Nagonkę i promowanie wielu z was dokona bezpłatnie, co też jest wartością dodaną.
  • Re: o i to mi się podoba Autor: ~fuks [45.137.77.*]
    Tu jest najwazniejsze coś innego --- cena nominalna akcji..

Kiedyś te akcje miały cenę nominalna 50 PLN :) - potem po splicie ma cene nominalną 1 PLN a spzredawali za 13 GR. Dlaczego? :)

ten co miał prawie 50 % akcji moze sobie kupic małą kawalerke 25 M PLN na woli za ta kase. :))

cena nominalna akcji to 1 PLN a ci oddawali za 13 GR , wiec tutaj pewnie jest jakies drugie dno tej transakcji.

zobaczymy co bendzie dalej.
  • Re: o i to mi się podoba Autor: ~Znawca [94.254.232.*]
    A co mieli zrobić? Dali tyle ile tamci zaproponowali. Odbija sobie pompując akcje które mają po rodzince i oddając po 5 zł. W końcu wiedzieli wcześniej że wchodzi gruba ryba z firmą warta setki mln zl. Im taniej tym mniejszy podatek poza tym.
    to wlaśnie moze być to drugie dno :) to co oficjalnie oddali to oddali, ale na tym zapewne nie straca tak jak to na pierwszy rzut oka wyglada. :)
  • Re: o i to mi się podoba Autor: ~Tomi [5.173.182.*]
    O czym ty piszesz? Jaki split jakie 50 pln?
    Dnia 2024-11-01 o godz. 21:11 ~Tomi napisał(a):
    > O czym ty piszesz? Jaki split jakie 50 pln?

Jak jeszce nie byli na gieldzie to cena nominalna akcji wynosiła 50 PLN . Przed wejsciem na Gielde zrobili split akcji i cena nominalna od tamtej pory wynosi 1 PLn w 2023 roku byla emisja po 1 PLN .

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/GRAPHENE/akcjonariat

teraz sprzedali 50% akcji po 14 GR. :)

• Re: o i to mi się podoba Autor: ~Kotlot [37.47.119.*]
    Tu nigdy nie było 50zl co to za bzdury. 11 było maks przed emisja z pp
    cana nominalna wynosila 50 PLN przy 80 K akcjach jeszcze w 2012 roku . Przed wejsciem na gielde zrobili split 1:50 i zrobiło sie 4 M akcji. Z taka ilościa wesdzli na giełe . w 2023 Roku zrobili emisje 4 M akcji po 1 PLN i zrobiło sie ok 9 M akcji ogolnie.
  • Re: o i to mi się podoba Autor: ~Kotlot [37.47.119.*]
    Jak możesz liczyć cene akcji przed wejściem na gpw i po splicie to nie ma nic do rzeczy . Emisja była z prawem poboru więc maks tu było około 5zl.
  • Re: o i to mi się podoba Autor: ~Koksu [5.173.174.*]
    Nie rozumiem po co o tym dyskutujecie? Wchodzi spółka tylnymi drzwiami o przychodach regularnych 150 mln i zysku 30-40 mln a wy się o bzdety klocicue
[x]
HILANDER -4,35% 2,42 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.