Mam kilka tys. Orlenu zdeponowane w domu maklerskim, podobno biura pozycją akcje bez naszej zgody. Rozumiem, że jak wystawię Orlen na sprzedaż po 99 zł to je zablokuje/ Tak?
Kurde zadałem to pytanie pod tekstem forum Orlen i szybko to usunięto- dlaczego, czy coś w tym pytaniu jest nie tak? Jak zablokować swoje akcje. To kto czuwa nad tymi postami?
Sprzedaj , wtedy będą zablokowane skutecznie u kogoś innego w portfelu , kto ma więcej rozumu od ciebie i nie lata po forach z jakimiś klikbajtami wyssnymi z palca .
Zobaczcie wątek niżej, np. XTB pożycza nasze akcje. Mam akcje Orlenu, ja się nie znam mam 7 tys, Podobno jak je wystawisz np. za cene np. 100 zł co w obecnych warunkach jest niemożliwe to je blokujesz i to jest moje pytanie czy to prawda.
Nie wiem napisałem że się nie znam ale patrząc na wystawione akcje np. Orlenu po wysokiej cenie zastanawiam się po co to robią, jeżeli mi to coś da to też tak zrobie. Zobaczcie kilkanaście odpowiedzi na to proste pytanie żadnego konkretu . Wystarczy napisać jak zablokujesz to.. lub nic ci to nie da. https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/pkn
Pożyczyć akcje może tylko ich właściciel a nie pośrednik tj. dowolny dom maklerski który świadczy usługi maklerskie. Można sobie jednak wyobrazić,że XTB który jest wiodącym akcjonariuszem tej spółki może to zrobić, ale nie może pożyczać akcji swoich klientów bez ich zgody.
Dużo ludzi z JSW szuka winnych za swoje niepowodzenie. Dlatego się rozprzestrzenia taka narracja jako by cały świat i wszyscy brokerzy zwlasza xtb z nimi walczyli.
To nie narracja ale fakty.
To jest prawda, że XTB pożycza nie swoje akcje shortom na spadek kursu. XTB nie ma swoich akcji a przecież pożyczają i oferują. Mieli w ofercie Piżyczki akcji JSW. Po zablokowaniu przez akcjonariuszy . XTB wycofał się z pożyczania akcji JSW. Shorty teraz pożyczają po 48-70 %
No to znajdź wszystkie końcu rubryke w sprawozdaniu finansowym która przedstawia te zyski z pożyczania akcji. NIE MOGĄ TEGO ZATAIĆ BO PILNUJE TEGO KNF . Wińcie sami siebie snując coraz to nowe teorie spiskowe.
30 października XTB pokazało sprawozdanie finansowe za 3Q.
W nawiązaniu do tego, że XTB robi wzorowo te sprawozdanie i szczegółowo pokazuje wszelkie pozycje z każdym instrumentem, zanim znowu się ośmieszysz, pokaż w nim, gdzie jest pozycja związana z tymi pożyczkami.
I po drugie, po co, co chwilę zmieniasz też swoje nicki?
To nieprawda ale foliarzowi nie przetłumaczysz nawet pod groźbą strzału w głowe z bliskiej odległości. Matke sprzeda, ojca sprzeda ale nawet z akumulatorem na jajach swojich teorii sie trzyma