• Czyli aż tak źle Autor: ~rakut [95.214.216.*]
    taki raport to z calym szacunkiem, ale pokazuje ze nie ma dobrych newsow na horyzoncie. Kwota smieszna. Dziwi ze zobowiazania na taki pulap nie sa raportowane, a w sumie powinny. Kolejny kontratko-grant, a raczej zakonczenie negocjacji (!) bez szans na skalowanie nie jest przelomem i nie rozumiem jak wladze to chca uzasadnic
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Mariusz [109.206.219.*]
    Kolejny projekt zakupiony przez ESA na wykorzystanie głównego produktu firmy jakim jest platforma satelitarna. W kolejności: projekt tankowania na orbicie, projekt misji Księżycowej, projekt 6 satelitów naukowych, projekt poszukiwania śmieci kosmicznych, no i ten projekt. W sumie 10 (!) satelitów, które bazują na rozwiązaniu CRI, a które aktualnie są w fazie projektowania dla Europejskiej Agencji Kosmicznej. Uzysk niecałych 12 miesięcy. Każdy z tych programów ma szansę na istotny wzrost przychodów w momencie przejścia z fazy projektowania do wykonawczej. Władze dość jasno postawiły sobie to za cel na ten i przyszły rok i wiele razy o tym mówiły - złapać odpowiednio dużo kontraktów na projektowanie, a część z nich zmieni się na produkcję, z czego będą duże pieniądze. Myślę, że to dość dobre uzasadnienie.
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Zbigniew [109.206.217.*]
    Jaka platforma? To nanosatelity do 10kg, Creotech nie ma doświadczenia, ma doświadczenie w wysyłaniu 55 kgzłomu na orbitę, jeszcze karę będą musieli zapłacić bo nie są w stanie go zdeorbitować.
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    Kwicz Polaczku zabiedzony
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Mariusz [109.206.219.*]
    Co ty wygadujesz??? Nigdzie nie jest zdefiniowane, że nanosatelita to do 10 kg. To raz. Dwa, że z tej wysokości na której jest satelita EagleEye następuje samoczynna deorbitacja i nic nie trzeba robić. Dlaczego z jakiś dziwnych pobudek próbujesz ludzi wprowadzać w błąd???
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    Sprzedał dziad po taniości to kwiczy
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Zyz [37.248.171.*]
    To są fazy studialne. Nie ma gwarancji, że trafią do fazy projektowej. Myślę, że Creotech musi najpierw udowodnić, że jego technologia działa. Po poprzednim "sukcesie" Scanway przepisał się do innych grup kosmicznych: ICEYE i WB Electronics, nie ma go na liście Polskiego Partnerstwa dla Obserwacji Ziemi powołanego przez Creotech.

Liczę na Creotech, bo mają potencjał, ale czy go wykorzystają to jeszcze nie jest pewne.
  • Re: Czyli aż tak źle Autor: ~Przewo [37.30.16.*]
    Mnie właśnie najbardziej martwi ta konkurencja, czy branża kosmiczna w naszym regionie jest tak duża że da szansę naszemu pretendentowi na szansę odnalezienia swojego miejsca na zarobek?Mam wątpliwości ale chętnie poznam zdanie bardziej wtajemniczonych.
[x]
CREOTECH 4,01% 1 038,00 2026-05-29 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.