Jest dziwnie, bo zainteresowanie mikre a ruchy blokujące od góry jednego z większych inwestorów (graczy?) ewidentne. Warto zerknąć na ocenę i wycenę z daleka https://simplywall.st/stocks/pl/software/wse-was/wasko-shares. To australijski portal analizujący kluczowe giełdy i akcje. Po ostatnich wynikach wycena wartości godziwej (fair value) wynosi 9,23 !!!. Na dodatek robione są konieczne porządki w obszarze medycznym, który obciążył wyniki w ub roku. Oczywiście zobaczymy czym się skończą negocjacje GSM-R, ale to może jeszAcze potrwać.
Liczę na rajd Mikołaja, bo jeszcze nie ma KPO, a w samym 3Q wartość handlowa z 19 mln poszła na 59,7 i jednostki publiczne mogà za to odpowiadać. 4Q juź na półmetku, a to jest tu wyražnie lepszy sezon od innych, Łapać falę przed 2,0 bo odpływamy
Na marginesie tego dyskursu wiadomość o nowej wycenie przez australijski portal https://simplywall.st/stocks/pl/software/wse-was/wasko-shares.mail z dzisiaj
WAS Last Price PLN 1.59 90.5% undervalued Fair Value PLN 16.79
Na naszych portalach oceniających (za opłatą) wycenę mamy AA+ oraz niedowartościowanie we wszystkich parametrach. Ale przy obecnym akcjonariacie, bez uwzględnienia właścicieli, niewiele może się chyba zdarzyć. Może po zakończeniu (oby pozytywnym) sporu o gsm-r.
Wyniki były ostatnio całkiem niezle szczególnie w porównaniu z tym samym okresem poprzedniego roku ... i nic, żadnej reakcji kursu
Mówicie że waloryzacja,/aneks ws GSM dla PKP nic nie zmieni???
a kto kupi akcje? skoro jest ich tak mało to nie ma na nich interesu. żnaczy nikt większy nie kupi raczej bo komu to opchnie skoro płynność i obrót na papierze jest jak na żwirowni zlokalizowanej na pustyni.
pod co tu kupować, jak spółka nie rozwija się, stoi w miejscu od lat. co z tego że zwiększa przychody, ma zyski, jak tu żadnych ambicji nie ma, by stać się czymś większym. solidny firma, ale nic więcej...
Na tym to polega, że jest przekładane z wora do wora, jak ktoś sprzedał to może chcieć odkupić, bo miał już wcześniej jakieś powody żeby walor posiadać. Ciekawe co będziecie pisał jak wpadnie jeszcze kolejna umowa przed wyborami, czy też za miesiąc będzie na 1,8, a za kwartał na 2,0. Tu spokojne, acz wyraźne przekładanie trwa od grudnia, a kierunek jak zawsze wielu będzie zaskakiwał
Życie polega na tym, że trzeba podejmować decyzje, dobre lub złe ale trzeba działać. Jak siedzisz na peronie i to ci się podoba, to takie twoje życie, a inni jeżdżą. Skoro nie wiesz to znaczy że zadajesz pytania i to cię interesuje. Na razie możesz odpowiedzieć, dlaczego jest tak tanio bo przecież znasz historię jak tu zaglądasz
skąd pewnosć że siedzę na peronie? w drugą stronę wyniki takie se, dotychczas jechało do 2zł lub trochę więcej i zawijało do dołu ... to sie zastanawiam sprzedać czy dokupić - oto jest pytanie tylko pod co dokupić, bo nie pod wyniki i pod ogólną przyszłość ;) waloryzacja PKP? nowy znaczący kontrat? a moze za chqwię znowy pojedzie w dół?
Mam pewność że nie masz, bo miałbyś przynajmniej jeden powód żeby posiadać, a teraz byłbyś 20 może 30 proc na plusie i z czystej ciekawości oczekiwałbyś 2,0. A może chcesz wskoczyć, to pamiętaj że pierwsza dobra cena była wczoraj, a druga jest dziś
Bo długo to jestem i wiem że to logiki nie ma...
Dlaczego teraz rośnie?
Dlaczego nie ma obrotu wiadomo
Nie tu hejtować, myślę raczej kiedy wyjść, poczekam jeszcze na info z pkp
Dnia 2025-03-14 o godz. 15:37 ~Sasiad napisał(a): > Bo długo to jestem i wiem że to logiki nie ma... > > Dlaczego teraz rośnie? > > Dlaczego nie ma obrotu wiadomo > > Nie tu hejtować, myślę raczej kiedy wyjść, poczekam jeszcze na info z pkp
zacznij się uczyć i czytać co to znaczy giełda i zobacz w interncie co znaczy słowo cierpliwość
Kolejny dobry kwartał i 0,04 gr zysku netto na akcję. Czytać raporty a jednocześnie nie zapominać o starych sprawach które się toczą. Dlatego raczej będzie tu nadal ostrożnie i nie będę zaskoczony sprzedajàcymi. Pierwszy krok to powakacyjna korekta na 2.0
Dokładnie, sprawy, które się toczą no przeciwko prezesowi za "prezenty". Przecież sprawa trwa. I wiadomo jak się skończy. Raczej niekorzystnie. No i ten smród...