Zarząd wybrał scenariusz najkorzystniejszy dla akcjonariuszy. Kupno udziałów przez podmiot spoza branży materiałowej daje możliwość odbudowania wartości posiadanych akcj
W zeszłym roku emisja akcji serii D, blisko 4,4 mln akcji była obejmowana po 1 zł za akcję przez 4 osoby. Od zeszłego roku upłynęło trochę wody w rzece, ale myślę że sprzedający pakiet kontrolny mocno stratni nie są:)
info z komunikatu na ich stronie: Podjęliśmy szereg działań zmierzających do skutecznej komercjalizacji grafenu w różnych zastosowaniach, m.in. w farbach antykorozyjnych, cemencie, czy w filamencie do druku 3D. Nawiązaliśmy współpracę ze znaczącymi odbiorcami przemysłowymi, z którymi przeprowadziliśmy szereg prób wprowadzenia grafenu do ich wyrobów. Nasze dotychczasowe wyniki badań nad zastosowaniem grafenu w farbach antykorozyjnych i cementach wskazują na potencjalne korzyści, ale stawiają duże wyzwania związane z zastosowaniem komercyjnym tej technologii. Duzi partnerzy komercyjni, z którymi nawiązaliśmy współpracę, testowali aplikacje grafenu w skali przemysłowej. Niestety wielokrotne testy nie doprowadziły do istotnej i powtarzalnej poprawy parametrów, która uzasadniałaby uwzględnienie zaawansowanego materiału, w cenie jednostkowej końcowego produktu
Zastanawia mnie jedno: co takiego zrobi nowy inwestor, że ten ich cały grafen zacznie sie wreszcie mieszac skutecznie i powtarzalnie z innymi materiałami? Z tego co widze na tą chwile, to wyglada mi na to, że ten ich grafen to jest słabej jakosci lub jakies jego parametry są marne skoro tak ciezko go wplesc do innych materialow i uzyskac poprawe tych wzmacnianych materiałów. Mam nadzieje, że nie mam racji i nasz grafen jeszcze zabłyśnie mocnym światłem.
A może po prostu inne produkty? Sam kiedyś pisałem do spółki o testy pasty grafenowej na procesorach komputerowych jako pasta termoprzewodzaca, niestety nigdy nie uzyskałem odpowiedzi.
Widzieliscie komunikat? Zarzad posprzedawal po 0.138 PLN... Pamietam, ze prezes obierał podczas emisji rok temu po 1 PLN... Szkoda ze potracili ale zrobili to zeby firma nie upadla i dzieki temu ff akcje maja szanse wzrostu. Zasługują na wyrazy szacunku. Rzadkie zachowanie na GPW/NC.
Nie ma Inga kto kupił. Pewnie dziś lub w poniedziałek i kolejne 50 proc. Naganiacze spadkowi zrobili robote pisząc o firmie beauty i wybory w USA i rynek dziś nie pomogły. Wyraźnie napisane że nowy udziałowiec spoza branży materialowej
Ja też pisałem i byłem na kilku spotkaniach i przefadałem godziny ale zainteresowania nie było że strony prezesa. Myślę że to taki drobny biznesik dla nich był. W SECO lepiej płacą. Zobaczymy co zrobią nowi. Do nich też pójdę jeśli będzie taka możliwość i chęci z ich strony.