Omar w wywiadzie prognozuje wzrost i przychód x 5 w 3 lata... A Wy? Czego się realnie spodziewacie za 3 lata? Jaki przychód (lub dochód) na kwartał/rok? Jaki kurs? Jaka dywi?
Pan Omar, mimo, że master w zarządzaniu, o sytuacji za 3 lata może snuć jedynie przypuszczenia bez ŻADNEJ gwarancji ziszczenia się takiego scenariusza. Od zarządzających oczekuje się prognoz, ale są one tyle warte, co i moje, czyli nic. Za dużo zmiennych w horyzoncie roku, a co dopiero trzech lat.
A ja w dodatku poproszę o źródło tych rewelacji, zwłaszcza, że Pan Omar co chwilę podkreśla, że na poziom zysku nie ma żadnego wpływu więc nie zajmuje się nim a tworzeniem wiodącej platformy i agregacją klientów.
200 to już na dzisiaj ale wiadomo, że to polska giełda więc finechy a xtb jest fintechem na świecie latają przynajmniej cz 60 a w Polsce 10 - oddawanie poniżej to głupota
Chciałem napisać że jak podają że wzrosną przychody o 5x to znaczy że takie maja cele. I od tego jest zarząd aby cele realizować. I to już tak muszą strategie realizować aby mieć te 5x wzrostu. Bo inaczej nie dostają kasy :)
Więc za 3 lata tak jest możliwa dywidenda 10zl a kurs mnie nie interesuje bo trzymam dla dywidendy i jako ochrona kapitału bo przy inflacji wartość spółki wzrośnie proporcjonalnie