zbieraj i ubijaj cene dale, a jednego dnia sie zdzwisz, janusze GPW sie znalezli buhahah
"
Dla akcji spółki publicznej notowanych na rynku regulowanym punktem odniesienia jest średnia cena rynkowa akcji notowanych na rynku regulowanym w określonym przedziale czasowym: 6- i 3-miesięcznym lub krótszym.
"
Przymusowy wykup akcji. Ustalenie ceny Celem przymusowego wykupu jest pozbycie się akcjonariuszy mniejszościowych i przejęcie 100% akcji, a powodami jego przeprowadzenia może być sprzedaż akcji do inwestora, zakończenie sporu korporacyjnego, reorganizacja grupy kapitałowej lub ułatwienie delistingu (wycofania akcji spółki z obrotu giełdowego; po przymusowym wykupie niemożliwe będzie zaskarżenie uchwały o wycofaniu akcji z obrotu giełdowego przez akcjonariuszy, gdyż zostaną wcześniej wykupieni).
Istnieje wymóg ustalenia ceny minimalnej dla akcji podlegających wykupowi.
Dla akcji spółki publicznej notowanych na rynku regulowanym punktem odniesienia jest średnia cena rynkowa akcji notowanych na rynku regulowanym w określonym przedziale czasowym: 6- i 3-miesięcznym lub krótszym.
Napisałeś o ustaleniu ceny, ale zapomniałeś lub świadomie nie dodałeś, że przymusowy wykup wchodzi w grę tylko wówczas gdy większościowy ma 95% akcji, a do tego to jeszcze „mu” sporo brakuje!
Więc nikt nas na ten moment przymusowo nie wykupi.
Chyba że dobrowolnie - ja wyceniam Gobarto na 4 mld złotych - podzielcie to przez liczbę akcji, zaproponujcie tyle - a się dogadamy.
Biorą od wydyganych na spadkach ile się da, a finalnie pojadą z kursem do góry żeby zebrać resztę. Kurs zwalony od kwietnia o 45% jak na bankrucie haha
Bo to nie mniejszościowi wystawiają. Niestety brak popytu powoduje że 1000szt na S dołuje kurs. Wystawiają w 3 cenach koło siebie a jak ktoś zdejmie z rynku to wystawiają ponownie. Tym sposobem mamy już 33zł. Jak zejdą do ustalonego pułapu to prawdopodobnie zaczną się zaproszenia. Daleko im do 95% a walka z Nami tylko nas umacnia. Niedługo powinno być ciekawie.
Zostało im mniej niż 4% do 95%. Nie sądze żeby zrezygnowali z dokończenia akcji. Są jednak przebiegli i chciwi nieprzeciętnie, przyzwyczajeni do nabywania za półdarmo (przykład transakcji z PZU). Zobaczymy co dalej.
zbiją do 5-10 zł, jak było przez 15 lat i tam będą kisić i skupować po cichu przez jakiś czas, może kilka lat, tak się skończy wasze kupowanie na spadkach i ubijanie kursu a ostatnie 5% ściągną po średniej 5-10 zł, tyle waszego januszowania, nie pilnujecie kursu to dostaniecie za swoje któregoś dnia i pójdziecie z torbami cwańsi od was i z większymi portfelami na tym siedzą i tym sterują tyle w temacie piszcie dalej swoje mądrości i wizje po ile to nie skupią, zaklinajcie rzeczywistość dalej, było 50zl, jest 33zl w poł roku, ...można, można
Do emerytury jeszcze mam ponad 20 lat, inwestycję już dawno spisałem na straty MOGĘ ZOSTAĆ NA NIEJ WYZEROWANY. PYTANIE CZY ONI MAJĄ TYLE CZASU? HAHA PONIŻEJ CZERWONEJ LINII MOGĄ SOBIE POMARZYĆ O ZEBRANIU BRAKUJĄCYCH AKCJI
z wykresu i tego jak leci,
nie trzeba byc guru gieldy, ani matematyki
wystarczy troche logiki,
jak kolekcjonujecie to podbijajcie, a nie cieszcie sie, ze coraz taniej dokupujecie
bylo 50zl jest 31zl
mozna? ...mozna
bylo zaproszenie po 17zl, bedzie po 10zl, mozna? ...mozna
wolny rynek i co im zrobisz
Kedyś pisałem że cena 55 jest dla mnie dobra ale zostałem wyśmiany - dzisiaj po 33 nie ma kto kupić ale wyceny tych oszołomionych analityków są kilka razy wyższe, tylko dlaczego nie kupują ? zero popytu i będzie spadać.
W miesiąc przemieliło się 8 tys. akcji :) Ale się nachapali whewww. Duża część z tych 8 tys. to przerzucanie z wora do wora między nimi, żeby prowokować efekt spadków, może animator. Do tego po drodze na pewno były osoby, które dobrały po 50-100szt., więc realnie niewiele CEDROBOWI przybyło.
Oni doskonale wiedzą, że twardej pokaźnej grupy akcjonariuszy nie rozbiorą w ten śmieszny sposób.
W okolicy 100zł zacznie się dopiero ruch.
Nikomu się tutaj nie spieszy, a jak się okazja do zakupów pojawia to można im jeszcze spod nosa nawet drobiazgi zwinąć.