• DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Jak pisałem ostatni raz w tym wątku kurs był 60,42, Czy powinienem napisać coś jeszcze. Pozdrawiam Cierpliwych, wszystkim Wam życzę trafionych inwestycji i wielgachnych zysków. LIS.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Fifi [31.61.187.*]
    Tak samo pisali przy 70zl :( kupuj kupuj... A póki co tylko sznur potrzebny i gałąź...
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~dr_Ekonom [178.215.205.*]
    Przecież napisał "Do cierpliwych". Prawdziwe pieniądze robi się na długoterminowych inwestycjach. Statystyki są nieubłagane. Tak jak większość myśli, że zarobi kupę kasy na instrumentach pochodnych tak wielu wierzy w day trading, week trading itd. Ale tak jak napisałem statystyki są tu nieubłagane.

To że wielu wierzy w instrumenty pochodne jest akurat dla nas akcjonariuszy dobrą wiadomością. Mówiąc brutalnie - dzięki nim kapitał płynie do tych, którzy lepiej wiedzą co z nim zrobić.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kaczan [31.135.199.*]
    Fifi , ja pamiętam mówili " nie kupuj , bo nie przejdzie 22, 70 “
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Wiem, że Was zanudzam, ale zobaczcie czy to nie jest wspaniała inwestycja? Pozdrawiam Cierpliwych. Wszystkim życzę udanych inwestycji.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~bob [176.227.160.*]
    Pozdrawiam @Lis--ie,
    cierpliwy od 4 lat, a takich chyba niewielu się ostało
    Chociaż trafiają się wątki i info od ludzi, że też tak długo tu są, choć nie że znanymi nickami.
    Powodzenia dla wszystkich.
    dimmu3, makler, mambab, bambi2, Zdzisław, prot-wiatr, to te które pamiętam z dawien dawna
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~puma [188.147.5.*]
    I ja się przypominam i czekam cierpliwie,pozdrawiam długoterminowych Inwestorów
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Nemo75 [212.180.192.*]
    Jestem na pokładzie od ponad 4 lat. Gratuluję cierpliwości tym co przeszli tą samą drogę :)

Szacunek za walkę.

• Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~bahama [46.205.198.*]
    Zaglądam od niedawna ale jestem na pokładzie od marca 2020. Pozdrawiam długoterminowych inwestorów
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Xxx [87.206.231.*]
    Jestem również już cztery lata. Będę kolejne
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sol [188.146.90.*]
    Panowie szczerze zazdroszczę średnich :) cały czas szukam nastepnego xtb w które mógłbym wejść na poziomie 4zl i trzymać 5lat do poziomu 70. Jestem cierpliwy :)
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Bambi22 [185.229.125.*]
    Haha dobre :) daj znać jak znajdziesz. Miałem palantir po 9 dziś 50 sprzedałem po 10 lol. Z Xtb nie popełnieniem tego błędu. tutaj 100% jest pewne w ciągu roku dwóch lub trzech lat. Wolę to niż ryzykować 20% potencjalnego zysku na innych spółkach gdzie nie ma nic pewnego. Dziś Żabka podała wyniki 3x większa kapitalizacja i dwa razy mniejszy zysk. Czy oni zrobią jeszcze 20-30% wzrostu przychodowy tak możliwe ale u nas to jest pewne i my myślimy o 500% wzrostach o ilości klientów z 1 mln na 10 milionów takie perspektywy mamy wiadomo że nie jutro ani za miesiąc ale mówimy o takich celach i możliwościach. Trzymam i czekam na dywidendę 10zl i bajlando
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Poszukiwacz [89.64.25.*]
    W prawdzie nie jestem na XTB tak długo jaka wy, ale również szukałem takich spółek choćby dla zwykłej dywersyfikacji. Myślę że bardzo ciekawa opcja jest IMS. Regularne Dywidendy jak na XTB, równiez rosnące zyski. Już samo to zachęca do wrzucenia do koszyka. Do tego jednak dochodzi projekt closer music i to może być strzałem w dziesiątkę. Warto obejrzeć krótki wywiad z prezesem na ten temat. Jak to wypali to może być tak jak wspominasz za 5 lat 70. Jak nie wypali to i tak dla samych dywidend warto trzymać bo na odpowiednim poziomie są. Wskoczyłem niedawno i już ponad 10% wpadło. Pewnie będę regularnie dokupował tak jak XTB więc tym postem trochę strzelam sobie w kolano ale warto się dzielić ciekawymi spółkami więc jak coś podobnego macie to chętnie posłucham.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~EOL [2.31.122.*]
    Bardzo dziękuję za dzielenie się info pozdrawiam
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Za mała płynność.

I pozdrawiam długoterminowych XTB
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sol [188.146.94.*]
    IMS dodany do obserwowanych.

Żabka mnie nie skusiła, nie widzę takiego pola do rozwoju spółki żeby ryzykować. Za to wskoczyłem w wittchena... na głowę po 30pln haha
    Też kompletnie zabka to nie moja bajka. Zapisalem sie na akcje tylko po te zeby sprzedac caly pakiet po 15 min od debiutu. Staram się budować portfel raczej ze spółek dywidendowych, dlatego Wittchena mały pakiecik też posiadam. Z innych ciekawych(nie tak pospolitych) spółek które trzymam a nie są jakoś bardzo oklepane to Digital Network. Spółka obraca się w ciekawej branży, która według mnie ma perspektywę rozwoju, zyski z roku na rok coraz większe a dywidenda bardzo fajna. W tym roku samej zaliczki na dywidendę jest powyzej 5%.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~psychiatra [5.173.196.*]
    Żeby nie było to samo co ReadGene i Olymp.
    Przyjrzałem się IMS... nie dość że znam trochę branżę, znam firmę I nie jestem pewny czy dobrych kilka lat temu nie pilem kawy z prezesem na konferencji DigitalSignage. Dywidenda regularna, projekt CM uważam za trafiony pomysł i realną drogę rozwoju... szczerze nie wiem jak to się stało że przegapiłem IMS.

Jeszcze posiedzę, poczytam, przeanalizuję... ale kolego dzięki za cynk, w końcu mam coś na horyzoncie czym warto się zainteresować.
    Cieszę się że mogłem pomoc
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sol [188.146.96.*]
    IMS za dyszkę w koszyku :) . Szkoda że nie od wczoraj bo byłoby 2%+ na dzień dobry.

Zobaczymy :)
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Poszukiwacz [5.173.182.*]
    Mam nadzieje ze odpali
    Dosyc tania, stale zarabiająca spółka z ciekawym biznesem, sensownym planem rozwoju i coroczną dywidendą. Niech sobie nawet powolutku stuka swoje :)
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Akcjonariusz [37.47.176.*]
    Ja siedzę od 8zł i nie zamierzam puszczać. W trakcie dobrane i generalnie średnia 12zl. Chociaż zastanawiam się, czy na tym poziomie jeszcze więcej nie dobrać
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kg [80.238.108.*]
    Kupiłem teraz trochę
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Bambi22 [185.229.125.*]
    nie znam tej spółki o której piszecie ale jak ktoś mówi że jest mała płynność to można wsadzić 1% portfela czy tam 5%. ale generalnie pamiętajcie że polskie firmy wchodzą na giełdę aby właściciele się skeszowali. patrz allegro, żabka czy tam te kwiatki od paneli z perowskitów czy tam inne bajki a nie po to aby mieć kasę na rozwój. Tutaj sytuacja jest inna właściciel się keszuje bo wiadomo że kasa fajna w setkach milionów ale on nie może być poza giełdą bo nie będzie spółka wiarygodna więc dzięki temu jesteśmy jej udziałowcami i pobieramy dywidendy. Jakby nie to to by ściągnęli ją z giełdy już dawno po 4zł zanim poinformowali o dużych zyskach. jak ta spółka z rolna z ukrainy czy inne dochodowe fajne biznesy płacące dywideny. tylko przestrzegam przed takimi spółkami nie mówię że ta co piszecie jest taka bo totalnie jej nie znam ale 90% po to wchodzi aby opchnąć na górce wywindowane wyceny. Zabka pisze że będzie miała 19k sklepów w PL a teraz ma 11k. Po co tak piszą? po to aby pokazać że będzie rozwój aby ktoś kupił to IPO. Tutaj nie muszą już tego robić bo jeszcze niecałe 180dni do zakończenia blokady na sprzedaż wiec nie można o to posądzić XTB. Do tego nie ma dużo do sprzedaży przez głównego aby nie stracić kontroli.
    puma, Nemo75, Xxx - przepraszam, że mi umknęliście, ale super za przypomnienie.
    Szczerze z "cierpliwością" pozdrawiam -:)))
    Za kilka lat trochę młodsi stażem od nas, już też będą wystarczająco starzy -
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~puma [37.31.58.*]
    Pozdrawiam cieplutko
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Xxx [87.206.231.*]
    Fajnie czasem, gdy pojawi się Wiesław, Lis, Puma. Lubię docinki Dimmu. Całusy również dla podszywacza pode mnie.
    Przeżyliśmy stratę za 2q parę lat temu, wojnę to i Trumpa przezyjemy, zatem kolejne 4 lata przed nami, a wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie niż "blada" Harris.
    Przynajmniej będzie wesoło.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Powiem tylko tyle - ale ekipa siedzi a tym wątku tylko pozazdrościć same tuzy. pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Złoto dla Cierpliwych!!!
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: igi21 [85.221.145.*]
    Na naszych oczach powstaje globalny gracz. Kto dostrzegł to kilka lat temu to już jest mega zarobiony. Miałem być tylko na chwilę kupując w maju/kwietniu 2020. Zostałem z akcjami na lata. Firma jest w takim gazie, że nie jest łatwo to ogarnąć. Warto też wspomnieć o dywidendach gdzie wielu z nas akcje praktycznie się zwróciły. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~PW69 [91.94.19.*]
    Dla cierpliwych
[x]
XTB 3,05% 108,84 2026-05-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.