Plus500 podał wyniki za 3 kwartał, gdzie pokazał je lepsze, jak porównawcze okresy wstecz, pomimo że tam baza klientów jest na stałym poziomie z tendencja znizkową w porównaniu do XTB, gdzie baza klientów przyrasta dynamicznie.
Musisz zrozumieć podstawową rzecz jaki kapitał jest potrzebny do wzrostu obecnej kapitalizacji o 60%. Ale do tego potrzebna prosta arytmetyka. Jak tego kapitału nie będzie to ten co jest będzie Was golił regularnie na kółeczkach
Może coś na temat znachorze? Kiedy 100 do końca września ? A może 200 do końca roku? Udajesz że nie wiesz jaki kapitał tu jest potrzebny aby zejść z majowych haków ? Trzymam kciuki za dobre samopoczucie
Ja się bardzo chętnie dowiem dlaczego XTB miałoby być firmą kapitałochłonną żeby generować wzrost. Do tej pory myślałem, że kapitałochłonne to są huty, fabryki a nie firmy które potrzebują opłacić: serwery i programistów no ale człowiek się uczy całe życie.
No i jeszcze bardzo ciekawi mnie związek między kapitałem firmy a jej kapitalizacją. Coś czuję, że to będzie równie ciekawe.
Wiem co to jest kapitalizacja ale autentycznie nie wiem jaki jest jej związek z wielkością kapitału o czym napisałeś, cytując: "jaki kapitał jest potrzebny do wzrostu obecnej kapitalizacji o 60%"
Słowem nie masz nic - poza na wpół obraźliwymi wpisami - do powiedzenia. Życzę Ci (i piszę to na poważnie) udanych inwestycji a przede wszystkim lepszego spojrzenia. Droga, którą wybrałeś nie prowadzi do niczego dobrego.
Teoretycznie nie powinniśmy się cieszyć że wzrostu konkurencji, ale jeśli wiemy, że u nich liczba klientów nie rośnie a w XTB rośnie to można delikatnie założyć proporcjonalny wzrost w 3Q24. Patrząc po dzisiejszym slalomie na kursie do szerokiego rynku zaczyna to powoli dochodzić.
Pozdrawiam cierpliwych.
Masz rację kolego co do tego kapitału ze to błędne myślenie. Przy założeniu braku sprzedających wystarczy jedna transakcja na 100zl i mamy kurs 100zl za akcje i większą kapitalizację firmy. Więc ten kapitał do wzrostu na 100.” To jest 100,30zl bo 30 groszy prowizja lol