• a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do zakupów Autor: ~as [5.173.224.*]
    :-)
  • Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2024-10-26 o godz. 21:17 ~as napisał(a):
    > :-)
    [..]
    Halo As, stary wiarus Olo wieszczy, że spadnie do 12. Zatem pewnie w poniedziałek chciałby wystawić swoje tysiące akcji na otwarciu po PKC, mam nadzieję, że "łykniesz" wszystko co wystawi, jak zwykle. Sądzę jednak, że to już jego podpucha, bo sprzedał wszystko co miał zainwestowane w ACTION i teraz szuka jeleni, co mu pozwolą odkupić znacznie taniej. Ja tam jestem już ustawiony na wzrosty, ale jeśli to sam Olo wieszczy, to ciekawe ile chciałby wystawić po PKC w poniedziałek na otwarcie i powtórzyć tą samą ilość na zamknięciu. 100, 200, 500, 1000? x 2 (jeśli 12 za dnia nie będzie). Jeśli Olo potwierdzi zainteresowanie ze swojego IP, ile będzie dawał PKC to wbrew sobie wystawię nawet jako pierwszy równo o 8:30 taką ilość, jaką poda. Dla mnie chyba sprzedaż 2 x po 1000 to zbyt duże ryzyko, jak na wzrosty które przewiduję - to do 2 x 500 jest OK. On do jednej minuty po mnie niech wystawi swoje obiecane akcje i potwierdzi na forum, wtedy swoich nie skasuję przed 9:00. Mogą się też po 8:35 dołączyć inni podobni "czarusie", niedźwiedzi malkontenci, jak koledzy Ion, czy nowy Boomer także wskazaną przez Olo ilością. I tak As, jak widzisz, możesz zasilić swój rachunek maklerski już w poniedziałek niedźwiadkowymi ilościami - jeśli kolega Olo da znać i jeśli jesteś oczywiście tym As-em ze starych czasów, bo niestety nie napisałeś postu ze swojego stałego IP. Pozdrawiam

• Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~olo [83.6.120.*]
    Błądzisz Kolego. Olo posiada pakiet stały i pakiet "obrotowy". Stały jest niezmienny (przeznaczony do sprzedaży po 50+) a obrotowy służy do "optymalizacji podatkowej". Ktoś dostał ok 107 000 szt papieru więc sypie bo potrzebuje gotówki. 12 pln to wartość po której obligatariusze wychodzili na 0, stąd moja cena i cała tajemnica.
  • Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2024-10-27 o godz. 20:56 ~olo napisał(a):
    > Błądzisz Kolego. Olo posiada pakiet stały i pakiet "obrotowy". Stały jest niezmienny (przeznaczony do sprzedaży po 50+) a obrotowy służy do "optymalizacji podatkowej". Ktoś dostał ok 107 000 szt papieru więc sypie bo potrzebuje gotówki. 12 pln to wartość po której obligatariusze wychodzili na 0, stąd moja cena i cała tajemnica.
    [...]
    Olo, pewnie każdy ze starej wiary (czyli minimum powyżej 10 lat na GPW a z 5 na ACTION ) ma pakiet stały (jeśli ufamy danej spółce) i obrotowy, co wynika z doświadczenia. Dla mnie FIFO też jest ważne, bo przecież przy dużych ilościach akcji i zarobkach w tym roku nikt z nas nie chce płacić ogromnych podatków w 2025, bo może ustawodawca na kolejne lata nam coś ulży do 100 tysięcy zysku rocznego (chyba to obiecanki cacanki), więc warto zysk przesuwać na kolejne lata a zadowalać się zyskiem na ilości akcji - tak jak w tym roku od lipca obniżamy podatek sprzedając po pewnym czasie poniżej naszej średniej i taniej (jak dotychczas) odkupując, a zwiększając ilość akcji dobrej spółki, jaką jest ACTION - stąd chyba tajemnica tych ustawicznych spadków od kilku miesięcy, tak to widzę. Zatem rozumiem nie sprzedajemy w poniedziałek PKC po >= 12,02. Pozdrawiam

• Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~olo [83.6.120.*]
    Tak, nie sprzedajemy PKC na otwarciu, ale w ciągu dnia "obrotowy" może zostać użyty.
  • Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    na zakończenie mca 2 x espi:
    nabycie po raz 5 w pażdzieriniku + o rejestracji tych 107184szt
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ACTION-S-A-Rejestracja-akcji-serii-A-D-Emitenta-w-depozycie-papierow-wartosciowych-8837269.html

• Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~Vestor [93.175.82.*]
    Dnia 2024-10-27 o godz. 20:56 ~olo napisał(a):
    > Błądzisz Kolego. Olo posiada pakiet stały i pakiet "obrotowy". Stały jest niezmienny (przeznaczony do sprzedaży po 50+) a obrotowy służy do "optymalizacji podatkowej". Ktoś dostał ok 107 000 szt papieru więc sypie bo potrzebuje gotówki. 12 pln to wartość po której obligatariusze wychodzili na 0, stąd moja cena i cała tajemnica.

masz dokładne dane :) A jak ktoś się wysypie z tych 107 000 szt papieru to co dalej ? Zresztą myślałem że już się wysypał bo sypie od paru miesiecy. A Ipopema nie skupuje , czy też mają jakieś limity na dzień.
  • Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~Tery [93.105.196.*]
    Olo, skąd informacja o 107 tys. akcji, które ktoś "dostał" i chce sprzedać?
    53/2024
  • Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~xd [31.6.158.*]
    wygląda na to że 15 już niebawem, na giełdzie rosną tylko dobre spólki, no kasuj modetrator
  • Re: Także do Olo; Re: a co tu się odwala? sami zmuszacie mnie do... Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    odnośnie limitu skupu dziennego :) czyli ostatnie dni pokażą większe liczby nabycia, tak to widzę

b) maksymalna ilość skupowanych przez Spółkę akcji w każdym dniu obrotowym obowiązywania Programu nie może przekroczyć 25% średniego dziennego wolumenu obrotu akcjami w systemie obrotu, przy czym średnia dzienna wielkość ww. obrotu ustalana jest w okresie 20 dni handlowych poprzedzających dzień nabycia akcji Spółki.

[x]
ACTION 0,50% 30,40 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.