Dnia 2024-10-26 o godz. 15:57 zwiedzamnet napisał(a): > sprzeciw do tych uchwał o warantach > Ciekawe kto obejmie te po cenie 1,5zł jak cena akcji obecnie to 1zł. >
Oznacza to, że 1.5 będzie okazją. Tak sobie myślę. Mogę sobie wyobrazić sieć sklepów pod jedną marką o przychodach liczonych w milionach. Wtedy kurs 1.5 będzie okazją inwestycyjną. Ważne, że dali emisję z pp. Każdy może wziąć udział.
Ale co Ty gadasz? Cytuję za projektem uchwały "6. Objęcie wszystkich akcji serii F nastąpi w drodze zaoferowania tych akcji wyłącznie
akcjonariuszom Spółki, którym służy prawo poboru (subskrypcja zamknięta).
7. Za każdą 1 (jedną) akcje Spółki posiadaną na koniec dnia ustalenia prawa poboru,
akcjonariuszowi przysługuje 1 (jedno) jednostkowe prawo poboru, przy czym 1 (jedno)
jednostkowe prawo poboru uprawnia do objęcia 1 (jednej) akcji serii F."
Sprzedałeś i chcesz odkupić?
Dzień prawa poboru 13.01.25
Dodam jeszcze, że jest dwa rodzaje warrantów W1 wymienne na akcje po 1.5zł do 2035 i W2 wymienne na akcje po 2 zł do 2035. Czy zostaną wymienione to kwestia dyskusyjna. Ale z tego można wnioskować, że najpierw dopuszczenie 1:1 akcji serii F czyli tych z emisji z PP. I teraz biorę kalkukator i liczę mam akcje kupione po 1 zł jeśli seria F z pp będzie za 0.2 zł to średnia cena akcji po dopuszczeniu emisji będzie wynosiła 1.2/2=0.6zł.
Poprawcie mnie jeśli się mylę?
Tak dobrze myślisz , tylko cena emisyjna nie będzie po 0.2 pln bo to by oznaczało że ściągnęliby tylko niecale 900 k pln.
A tu pewnie chodzi o większą kasę. Ponadto zwróciłbym uwagę se te emisję późniejsze po 1.5 pln i po 2 pln mają być kierowane do Nie więcej niz 5 podmiotów które już napewno są wybrane .
Tu już wszystko jest ustalone.teraz trzeba tylko czekać na realizację planu.
Skąd się wzięło moje 0.2 zł:
"§ 1.
1. Walne Zgromadzenie podwyższa kapitał zakładowy Spółki o kwotę nie większą niż
440.000,00 zł (_________), to jest z kwoty 440.000,00 zł (_____________) do kwoty nie większej niż
880.000,00 zł (____________).
2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 4 400 000
(_______________) zwykłych akcji na okaziciela serii F.
3. Wszystkie akcje serii F nie będą miały formy dokumentu.
4. Wszystkie akcje serii F zostaną objęte w zamian za wkład pieniężny wpłacony przed
zarejestrowaniem akcji."
Tym samym skoro podnoszą kapitał o maksymalnie 880k i emitują 4.4mln akcji to mamh znowu prosty kalkulator 880 000/ 4 400 000= 0.2
Dnia 2024-10-26 o godz. 19:56 ~Mo napisał(a): > Dodam jeszcze, że jest dwa rodzaje warrantów W1 wymienne na akcje po 1.5zł do 2035 i W2 wymienne na akcje po 2 zł do 2035. Czy zostaną wymienione to kwestia dyskusyjna. Ale z tego można wnioskować, że najpierw dopuszczenie 1:1 akcji serii F czyli tych z emisji z PP. I teraz biorę kalkukator i liczę mam akcje kupione po 1 zł jeśli seria F z pp będzie za 0.2 zł to średnia cena akcji po dopuszczeniu emisji będzie wynosiła 1.2/2=0.6zł. > > Poprawcie mnie jeśli się mylę?
Dlaczego zakładasz,że emisja akcji w ramach pp będzie po 0.2 zł/ Może będzie po 0.1/ Albo po 0.5 Albo po 1 zł/ Nie ma sensu zastanwaić się po ile będzie emisja. Czas na zastanawianie przyjdzie, kiedy dowiemy się po jakiej cenie będzie z pp Widać, że jest jakiś master plan.
Przyznaję nie doczytałem, czyli cena emisyjna może być wyższa co nie zmienia, że emisja jest z PP. Zobaczymy oczywiście po ile ją wpiszą ale przy aktualnym stanie rzeczy kurs mamy na 1 zł . Gdyby wpisali cenę ponad kurs to kto by to kupił?
Kolego przyznanie pp jest dopiero w styczniu skąd wiesz jaki wtedy będzie kurs? Skąd wiesz jakie infa spłyną do tego momentu. Obecną wartość spółki to 4 M pln . Uważasz że np 10 M pln to jakiś kosmos ?
Zawsze możesz olać emisję i nie opłacać jej wówczas będą zapisy dodatkowe. Dowiesz się czy emisja się udała czy nie.
Ale skoro inni mają obejmować po 1.5 pln czy 2 pln i to mała ilość podmiotów, to sądzę że i ta emisja serii F będzie objęta.
Natomiast wydaje mi się mało prawdopodobne żeby robili dla wybrańców emisję po 1.5 -2 PLN przy w sumie 4 M Akcji i dawali "rynkowi" objąć 4.4 M akcji po 10 czy 20 gr. Już nawet nie mówiąc o tym że tylko by wpłynęło do kasycspolki wówczas kilkaset k pln , a przy zmianie dzielności pewnie potrzebują więcej taj Kapuchy.
Jak widać akcji jest mało na rynku , pojawiają się sesje z większymi wymiankami ale jak ich nie ma to akcji w obrocie nie ma dużo, więc możliwość objęcia Nowych emisji mają Tylko Wybrańcy po 1.5 -2 pln, lub Ci co będą mieli akcje w styczniu w czasie przydzielania PP.