• Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: zwiedzamnet [91.123.188.*]
    sprzeciw do tych uchwał o warantach
    Ciekawe kto obejmie te po cenie 1,5zł jak cena akcji obecnie to 1zł.

• Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~Recon [83.24.6.*]
    Dnia 2024-10-26 o godz. 15:57 zwiedzamnet napisał(a):
    > sprzeciw do tych uchwał o warantach
    > Ciekawe kto obejmie te po cenie 1,5zł jak cena akcji obecnie to 1zł.
    >

Oznacza to, że 1.5 będzie okazją. Tak sobie myślę.
    Mogę sobie wyobrazić sieć sklepów pod jedną marką o przychodach liczonych w milionach. Wtedy kurs 1.5 będzie okazją inwestycyjną.
    Ważne, że dali emisję z pp. Każdy może wziąć udział.
  • Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: zwiedzamnet [91.123.188.*]
    bez prawa poboru

• Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: zwiedzamnet [91.123.188.*]
    jesli chodzi o te po 10 groszy

• Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~Mo [62.197.149.*]
    Ale co Ty gadasz? Cytuję za projektem uchwały "6. Objęcie wszystkich akcji serii F nastąpi w drodze zaoferowania tych akcji wyłącznie
    akcjonariuszom Spółki, którym służy prawo poboru (subskrypcja zamknięta).
    7. Za każdą 1 (jedną) akcje Spółki posiadaną na koniec dnia ustalenia prawa poboru,
    akcjonariuszowi przysługuje 1 (jedno) jednostkowe prawo poboru, przy czym 1 (jedno)
    jednostkowe prawo poboru uprawnia do objęcia 1 (jednej) akcji serii F."
    Sprzedałeś i chcesz odkupić?
    Dzień prawa poboru 13.01.25
    Dodam jeszcze, że jest dwa rodzaje warrantów W1 wymienne na akcje po 1.5zł do 2035 i W2 wymienne na akcje po 2 zł do 2035. Czy zostaną wymienione to kwestia dyskusyjna. Ale z tego można wnioskować, że najpierw dopuszczenie 1:1 akcji serii F czyli tych z emisji z PP. I teraz biorę kalkukator i liczę mam akcje kupione po 1 zł jeśli seria F z pp będzie za 0.2 zł to średnia cena akcji po dopuszczeniu emisji będzie wynosiła 1.2/2=0.6zł.
    Poprawcie mnie jeśli się mylę?
  • Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~Fuks [45.137.77.*]
    Tak dobrze myślisz , tylko cena emisyjna nie będzie po 0.2 pln bo to by oznaczało że ściągnęliby tylko niecale 900 k pln.

A tu pewnie chodzi o większą kasę. Ponadto zwróciłbym uwagę se te emisję późniejsze po 1.5 pln i po 2 pln mają być kierowane do Nie więcej niz 5 podmiotów które już napewno są wybrane .

Tu już wszystko jest ustalone.teraz trzeba tylko czekać na realizację planu.
    Skąd się wzięło moje 0.2 zł:
    "§ 1.
    1. Walne Zgromadzenie podwyższa kapitał zakładowy Spółki o kwotę nie większą niż
    440.000,00 zł (_________), to jest z kwoty 440.000,00 zł (_____________) do kwoty nie większej niż
    880.000,00 zł (____________).
    2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 4 400 000
    (_______________) zwykłych akcji na okaziciela serii F.
    3. Wszystkie akcje serii F nie będą miały formy dokumentu.
    4. Wszystkie akcje serii F zostaną objęte w zamian za wkład pieniężny wpłacony przed
    zarejestrowaniem akcji."
    Tym samym skoro podnoszą kapitał o maksymalnie 880k i emitują 4.4mln akcji to mamh znowu prosty kalkulator 880 000/ 4 400 000= 0.2
  • Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~Recon [83.24.6.*]
    Dnia 2024-10-26 o godz. 19:56 ~Mo napisał(a):
    > Dodam jeszcze, że jest dwa rodzaje warrantów W1 wymienne na akcje po 1.5zł do 2035 i W2 wymienne na akcje po 2 zł do 2035. Czy zostaną wymienione to kwestia dyskusyjna. Ale z tego można wnioskować, że najpierw dopuszczenie 1:1 akcji serii F czyli tych z emisji z PP. I teraz biorę kalkukator i liczę mam akcje kupione po 1 zł jeśli seria F z pp będzie za 0.2 zł to średnia cena akcji po dopuszczeniu emisji będzie wynosiła 1.2/2=0.6zł.
    > > Poprawcie mnie jeśli się mylę?

Dlaczego zakładasz,że emisja akcji w ramach pp będzie po 0.2 zł/
    Może będzie po 0.1/
    Albo po 0.5
    Albo po 1 zł/
    Nie ma sensu zastanwaić się po ile będzie emisja. Czas na zastanawianie przyjdzie, kiedy dowiemy się po jakiej cenie będzie z pp
    Widać, że jest jakiś master plan.

@ Mo

Ty mylisz cenę Nominalną z ceną emisyjna. Ceny Emisyjnej emisji F nie znamy , w paragrafie 2 zobowiązuja zarząd do jej ustalenia.

Po tych projektach o emisji F o warunkach, o cenie dla nie więcej niż 5 podmiotów , widać że karty już zostały rozdane.
  • Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~rf- [5.173.31.*]
    Najważniejsze że ruszyło... będzie sporo emocji
  • Re: Jest walne chyba pojedę i złożę Autor: ~Mo [45.134.212.*]
    Przyznaję nie doczytałem, czyli cena emisyjna może być wyższa co nie zmienia, że emisja jest z PP. Zobaczymy oczywiście po ile ją wpiszą ale przy aktualnym stanie rzeczy kurs mamy na 1 zł . Gdyby wpisali cenę ponad kurs to kto by to kupił?
    Kolego przyznanie pp jest dopiero w styczniu skąd wiesz jaki wtedy będzie kurs? Skąd wiesz jakie infa spłyną do tego momentu. Obecną wartość spółki to 4 M pln . Uważasz że np 10 M pln to jakiś kosmos ?

Zawsze możesz olać emisję i nie opłacać jej wówczas będą zapisy dodatkowe. Dowiesz się czy emisja się udała czy nie.

Ale skoro inni mają obejmować po 1.5 pln czy 2 pln i to mała ilość podmiotów, to sądzę że i ta emisja serii F będzie objęta.

Natomiast wydaje mi się mało prawdopodobne żeby robili dla wybrańców emisję po 1.5 -2 PLN przy w sumie 4 M Akcji i dawali "rynkowi" objąć 4.4 M akcji po 10 czy 20 gr. Już nawet nie mówiąc o tym że tylko by wpłynęło do kasycspolki wówczas kilkaset k pln , a przy zmianie dzielności pewnie potrzebują więcej taj Kapuchy.

Jak widać akcji jest mało na rynku , pojawiają się sesje z większymi wymiankami ale jak ich nie ma to akcji w obrocie nie ma dużo, więc możliwość objęcia Nowych emisji mają Tylko Wybrańcy po 1.5 -2 pln, lub Ci co będą mieli akcje w styczniu w czasie przydzielania PP.
[x]
PROGUNSGR 6,40% 6,32 2025-09-19 15:12:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.