Ekhm kurs po rekordowych wynikach w 2022 roku gdzie zarobili jakieś 8 mln był na poziomie 120 zł. Podzielę to na pół, z uwagi na przydział darmowych akcji, który rozwodnił je dwukrotnie, więc wychodzi jakieś 60 zł od akcji.
No to licząc że przy kursie 15 zł mają ok. 4 mln zysku, to przy 60 zł powinni mieć jakieś 16 mln. Dziwnym trafem mieli wtedy 8 mln, więc nie wiem czy akurat odwoływanie się do tego co było kiedyś, to dobry argument za tym, ze kurs nie powinien tutaj rosnąć. Już litościwie pominę sytuację z 2021 roku gdzie mieli 4 mln zysku a kurs akcji przed ich rozwodnieniem był w granicach 160 zł:)
Ja po tym raporcie już bez obaw będę zbierał akcje poniżej 14 zł czekają na informacje o kolejnym skupie i podbitce pod to info. Widzę, że wyniki są naprawdę stabilne a jeszcze pozbyli się biura i weszli w segment gier mobilnych, więc zapewne zysk w IVQ będzie jeszcze lepszy albo przynajmniej utrzyma obecny poziom.
@Free a wziales w swoich analizach pod uwage fakt, ze liczba akcji pomiedzy 2022 i 2024 wzrosla dwukrotnie (minus pare procent co zniknela w skupach) przez co udzial kazdej akcji w spolce spadl o polowe?
Do Free - bardzo sobie cenie Twoje przemyślenia. Jeśli piszesz gdzieś jeszcze na jakiś spółkach albo w innym miejscu, to podziel się proszę- jeśli to nie tajemnica.
generalnie po przemysleniu sprawy free wlasciwie przekonal mnie ze branie ponizej 15 ma jakis tam sens a ryzyko sunkowo niskie obawy mam jeszcze co do wejscia w te gry mobilne moga z tego byc same koszty rynek diablo konkurencyjny tylko widze jeden problem obecna plynnosc czyni ten papier dla mnie nieinwestowalnym . co mam po 100 akcji dziennie kupowac ?