Morzem Czerwonym i Kanałem Sueskim z powodu atakowania statków handlowych przez jemeńskich rebeliantów Huti, wywindowały znów popyt na transport koleją z Chin do Europy przez Małaszewicze – mówi Łukasz Grzesło, prezes zarządu PKP Cargo International.
To szkoda ze nie pamiętasz, żabka i pepco odbija na święta szykują fajne promocje. Będą zyski. Pozdrawiam Cię i twoja perełkę, bo coś zadyszki dostała.
Nie jest tak różowo.
Na granicy Kazachstan - Chiny stoi 5400 kontenerów.
Ja nie mam pracy!
Ja się ruszy będzie Armagedon!
Na razie do połowy listopada STOP!
Sytuacja ta już się zestarzała, bo trwa od dłuższego czasu. Zobaczmy jak spółka poradzi sobie w pierwszych tygodniach listopada po odejści pracowników, czy ewentualne zachorowania pracowników w tym przeziębieniowym miesiącu nie spowodują perturbacji w jej dzialaniu.
Zgodnie z planem. Jedziemy na 41zl.
83% wzrostu od początku roku do sierpnia.
Teraz korekta.
Po zakończeniu korekty w górę.
Czekamy na wyniki za III kwartał, IV kwartał, i I kwartał 2025.
Wyniki w maju 2025.
Może już wtedy przebijemy opory z przed dwóch lat. A może dopiero na jesień.
A wtedy już nie będzie żadnych oporów i to będzie zgrywalo się coraz lepszymi wynikami restrukturyzacji.
Super gdyby jutro było 15 z przodu. Bo bym dokupił tak jak dziś.
A jeśli chodzi o zadłużenie to pamietam jak JSW miało chyba z 7 mld zadłużenia i było po 10zl i miał być klops a potem w ciągu kilku kwartalow uroslo troszkę… do 80zl.
A zadłużenie. No cóż będzie koszt obsługi się zmniejszy jak spadną stopy procentowe. Raczej już nie pójdą w górę wiec gorzej pod tym względzie nie będzie.
Ale jeśli jesteś takim dobrym jasnowidzem to zdradź po ile będzie Cargo za 3 miesiące?
A po ile będzie za 19 miesięcy?