Przy b. dobrych wynikach za 2024 r. w przyszłym roku spółka może:
- zacząć wypłacać dywidendę,
- zdecydować się na 3 próbę i chyba ostatnią -> wycofac OTM z GPW, ale aby zrobić to skutecznie to średnia z ostatnich 6 miesięcy jako cena minimum nie będzie zachęcająca i fundy nie pójdą zapewne na taki układ
Mogą Turcy mieć takie zamysły, bo kto próbuje temu czasem dane będzie, ale nie wiem czy Koran też tak obiecuje. Pewnie tak. Bo w sumie Turek robi a zysku 30% musi oddawać (i w sianie i w kapitalizacji). Jak tak się przyglądam tym różnym "ruchom" sprzedażowo/kupowym :) to często ktoś 20 akcji daje na blokowanie wzrostu, wczoraj to nawet 50 i entuzjazm posiadaczy topnieje-ruch zamiera jedn więcej dać nie chcą bo ktoś daje niżej więc kupujący jeszcze niżej a sprzedający odpuszczają. Ktoś te akcje przytula. Jak tak sobie myślę to turek ma małe szanse pozbyć się wspólników-bo epsi musi dawać-a tam pojawi się nowa linia produkcyjna, pewnie większa sprzedaż itp. No mogliby jeszcze na szkodę spółki, żeby cyferki na czerwono i kurs w dół, ale z takimi z pko i pzu łatwo nie przejdzie. w sumie Turek to czai a prezes wie czym dla niego by to śmierdziało. Oczywiście wszystko możliwe, ale byłbym dobrej mysli, mam nadzieję, że baranki przestaną się bać i zaczną papier jesć-zaczną kumać że podpucha jest, żeby na południe a prawda, raczej odwrotna