Bo tu to chyba musi się pojawić potężny królewicz albo 3 króli którzy zechcą zagarnąć ziemię i odmienić życia mieszkańców. Mieszczan i chłopów. To musi być ktoś empatyczny wrażliwy na mą krzywdę ówczesnego świata w którym jestem trybikiem do odrabiania pańszczyzny w kołchozie i płacenia podatków. Ja to należę do przedstawicieli chłopstwa czyli najbiedniejszej klasy owych ziem. Marzy mi się Pan który odwroci ta spirale zła i stać mnie będzie na własne ziemię i chałupę i zwierzęta spacerujące po owych mych ziemiach. Gdzie zasadzę że 3 brzuski 3 dęby kilka owocowych drzew ziemniaki buraki cebulę pomidory paprykę ogórki gdzie sobie zerwę i nałożę na kromkę chleba który sam upiekę i zasmakuje masłem od własnej krowy. A z rana wbije na patelnię 4 jaja od swoich kur.
Dnia 2024-10-29 o godz. 09:40 ~Brzęczyszczykiewicz napisał(a): > Pamiętam jak było obrotu tyle co niektórych żony na zakupy więcej wydają a dziś za 20 dziesiąta i paczajta ile o obrotu !
średnia transakcji 733 zł. rekiny giełdowe za 800+ hahaha
Dnia 2025-01-13 o godz. 19:25 ~WesolyRomek napisał(a): > Żeby spadać to trzeba mieć z czego. To już jest trzy razy poniżej ksiąg i znacznie poniżej wszystkich emisji xd