Dnia 2024-10-24 o godz. 16:17 ~wuj8888 napisał(a): > A teraz to trzeba założyć konto w pekao , płacić za konto , maklerowi , na końcu jeszcze 19% podatku , nie wiem czy gra jest warta świeczki ?
nie rozumiem, przydział akcji jest darmowy? to w czym problem 460x 20zl = 9200 -19% = 7452 nawet jakby akcje miały być za rok po 10zł to 4600 - 19% = 3726 prowizja to w granicach 0,5% prowadzenie rachunku darmowe albo w graniach 10zł mc żeby na tym stracić akcje musiałby być tańsze niż obsługa konta czyli po jakieś 30 groszy to trzeba być bardzo bogatym żeby się po to nie zgłosić, zwłaszcza że pewnie wszystko da się zaąłtwić przez neta. Chyba że pierwsza linijka zawiera błąd i akcje nie są darmowe tylko z jakimś dyskontem
O to jak jesteś w temacie..jaki jest calkowity koszt msc dla was ? Bo wg moich obliczeń średnio sklep zarabil w 23 roku ok 3 tys (tyle podano w raporcie) I półrocze 24 to średnia msc 967 zł zysku dla ząbki że sklepu. Tak macie fajnie ?
Zależy , gdzie masz żabkę , jak w polu i nie ma ludzi to masz grosze , ja mam w centrum miasta , jakieś 12-15 tysięcy miesięcznie mam na czysto dla siebie , tylko w h...j roboty i ludzi.
Żabka nigdy nic nie daje, zwłaszcza nam Frankom, marketingowy przekaz dla potrzeb image na gpw. Może ktoś nie uwierzy, ale nawet za prezenty świąteczne wystawia potem fv. Żenada