• Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~Diablus [62.233.173.*]
    Niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie mylę...ale wg danych ogólna liczba akcji wynosi 6,4 mln , z tego 39,11% przypada na free float....stąd wezwaniem zostało objętych nieco ponad 2,5 mln akcji a nie jak to ktoś wcześniej pisał 3,9 mln....zatem jeżeli nawet połowa posiadaczy akcji odpowie na wezwanie (1,25 mln) to redukcja może maksymalnie wynieść około 75%...
    Czy możecie to potwierdzić ?
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~FightŁapa [89.76.248.*]
    Liczba akcji uprawnionych do wezwania to 3.900.00
    Ilość skupowanych akcji 300.000, więc 7,69%
    Takie są warunki wezwania, koniec, kropka
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: banan55 [172.21.131.*]
    dokładnie TAK
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~JAG [217.96.63.*]
    I jezeli połowa odpowie na wezwanie to redukcja osiągnie blisko 85%

a po wezwaniu wodospad
    JAG, a widziałeś kiedyś wodospad, który płynie pod górę ?
    Szczena Ci opadnie, bo zobaczysz go tutaj niedługo.
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~JAG [217.96.63.*]
    To kiedy mi szczena opadnie?

Myślisz że po wezwaniu bedzie więcej kupujących niż sprzedających?

A co ma przekawiać za tym że bedzie rosło?

Wg mnie wezwanie mogłoby być impulsem do wzrostów ale jak Parszujto wywala swoje akcje to zapomnij.

A po skupie i uwolnieniu blokady to już wiadomo jaki kierunek.
    A skąd wiesz co będzie po skupie ?
    Bo wg moich informacji to firma planuje zatrudnić większą liczbę pracowników, i teoretycznie skupione akcje będą dla nich bodźcem motywacyjnym (przez jakiś czas zamrożone oczywiście).
    A jeżeli ktoś zatrudnia to rozwija się, nieprawdaż ?
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: faramir [83.6.78.*]
    ,,Wezwanie dotyczy 300000 akcji zwykłych Spółki, spośród 3900000 akcji zwykłych znajdujących się w obrocie. Wezwanie nie dotyczy 2500000 akcji uprzywilejowanych imiennych, dlatego nie wpłynie w istotny sposób na dotychczasowy, stabilny skład akcjonariatu."

,,Cena 5,70zł wskazana w wezwaniu została ustalona 14% powyżej ceny emisyjnej w zeszłorocznej ofercie publicznej i zdaniem Zarządu nie jest niższa od wartości godziwej Spółki. Forma skupu w wezwaniu daje wszystkim akcjonariuszom równe szanse do sprzedaży akcji."

Życzę powodzenia w prawidłowych obliczeniach. Decyzję niech każdy podejmie sam.
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~dedok [77.65.141.*]
    Tak do ilu może spaść bo nie wiem czy sprzedać?
    Niby kupiłem okazyjnie po 2,87 ale nie widze wzrostów?
    Co zrobić
  • Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~Diablus [62.233.173.*]
    A powiedzcie jak to się ma do faktu ze prawie 3,9 mln akcji jest w posiadaniu dużych akcjonariuszy, czy oni również odpowiedzą na wezwanie czy raczej możemy przypuszczać ze nie?
  • Re: Liczba akcji objeta wezwaniem Autor: ~autor [77.253.92.*]
    sądzę, że część posiadaczy odpowie na wezwanie, a inna część zostawi aby sprzedaż na TEORETYCZNYCH wzrostach tuż przed terminem wezwania. Logiczne, ale żadna nowość, wiem. W związku z tym, że kurs nie rośnie teraz - to spora część osób może zablokować akcje pod wezwanie i chociaż tak wycofać kapitał zainwestowany. Wszystko będzie zależało jak zachowa się kurs do końca tygodnia i kto ma silne nerwy, czyli giełda ;)
[x]
IFIRMA -0,98% 30,20 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.