• nie no superowa jest ta akcja Autor: ~kasa [79.191.183.*]
    można tylko stracić jak na razie, a gdzie co ci co tak naganiali na wzrosty, nie dobierają papiera
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~gnom [212.160.172.*]
    Dobiorą, poczekaj....
    znajdź moje wypowiedzi wcześniej, przecież nie ma jeszcze 5 zł.
    Spadnie tyle czy nie spadnie ...?
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~Filut [83.26.61.*]
    Spadnie, napewno spadnie - też czekam !
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~GOROL [83.22.121.*]
    BARDZO DOBRZE CZEKAJCIE DALEJ
    ta spółka nie dla wszystkich
    przy 4 też wszyscy psioczyli a mądrzy mają już zarobek 70% a to dopiero początek
    kupować to ludziska będą dopiero jak będzie kilkadziesiąt złotych
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~jariwo [213.158.199.*]
    zarobek na niej może być czysto spekulacyjny, jeśli liczysz na rozwój to się przeliczysz, bo spółka miała dobry biznes dobre plany i gównianą relizację sprzedałem to gówno trochę przetrzymawszy po 8,6 z niewielkim zarobkiem i cieszę się szczęściem innych akcjonariuszy ,może kupię po4 ,5
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~kj [83.16.20.*]
    jak sprzedałeś i to gowniana spolka to po co znowu chcesz kupić?
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~jariwo [213.158.199.*]
    bo najlepiej zarabia się na śmieciach do których nie dorabiasz sobie teori na temat ich wspaniałych perspektyw,czyli szybko kupić i szybko sprzedać
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~xxx [*]
    "dobre biznes plany" i "gówniana realizacja" ?

o jakiej spółce piszesz? bo napewno nie o eurofaktorze.
    Chyba że posiadałeś jej akcje na początku 2007r. Ale temu zaprzecza raczej zysk przy sprzedaży po 8,6.

Gdybym miał oceniać problemy spółki obecnie - tj wg sytuacji od maja 2009r. a więc po podpisaniu porozumienia z Silesia - to największym problemem spółki jest brak jasno sprecyzowanych planów. Odzyskali sporo kasy, ale motają się , co z nią zrobić.
    Mieli do końca roku 2008 ogłosić strategię - do tej pory lipa.
    Ogłosili planowany skup akcji - potem się z niego wycofali.
    Udzielają większości pożyczek w grupie KCI - mimo, że podobne działania wcześniej (inwestowanie w spółki GFR) - o mało nie skończyło się bankructwem.
    Prowadzą mało efektywne i co najmniej dziwne działania z Polmetalem . Wygląda to jak jakaś gra pod tytułem - "jak najdłużej odzyskiwać kasę".

Ale poza powyższym - sporo ciekawych rzeczy pewnie będzie się działo w przeciągu najbliższych miesięcy. Poza tym ten rok (od IIIkw) będzie pierwszym , w którym eurofaktor stanie się ponownie spółką z działalnością, spółką którą można wyceniać na podstawie wyników a nie na podstawie wyroków sądowych.

Przestanie być spekulacyjnym śmieciem.
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~xxx [*]
    Ale zgadzam się ze stwierdzeniem że na śmieciach zarabia się najlepiej.

A póki co, nad eurofaktorem wisi jak fatum możliwość odzyskania kasy od Polmetalu.
    Akcja z maja - wzrost pow. 100% - wynikał z porozumienia z Silesią.
    W przypadku porozumienia z Polmetalem - wzrost powinien być w podobnej skali - to jeszcze większy dłużnik! A info - podobnie jak w maju - może nas trafić w każdej chwili.

Reasumując - jak ktoś nie lubi spekulacyjnych spółeczek - niech sobie na razie odpuści efr. Tak mniej więcej do wyników za III kw. Wtedy kupi spółkę z działalnością, pewnie ze strategią i wynikami. Tyle że - jak w międzyczasie rozwiążą temat Polmetalu - to kupić trzeba będzie w okolicach 12- 14 zeta.
    Widzę że zaintersowanie jest. Intersująca bo wnosząca pewną interpretację jest ocena kolegi [xxx] dla mnie ma to pewną całkiem realną wartość.
    Sam mogę dodać, jako nieco wcześniej podsyjący dyskusję: rzeczywiście wydaje się, że któkoterminowo może jeszcze opaść ale czy do wartości jaką wymieniłem i jak będzie w dłuższym terminie... zobaczymy.
    Nie jestem już takim optymistą co do wysokich n-krotnych wzrostów ... ale to moja subiektywna ocena... i tylko z analizy wstecznej.
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~ww [77.112.130.*]
    no wyrzucać tego śmiecia a gdzie Patrycjusze i inni " inwestorzy" ?
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~ww [77.113.70.*]
    zgon RIP RIP RIP
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~ww [77.113.70.*]
    ile jeszcze mozna tracić ? Gdzie to Forum XIII ?
    Jaki zgon. Obniżka o25% i to przewidywalna z wykresu analizy historycznej.
    Ciągle nie daje jeszcze dostatecznego pola manewru. Bardzo słabo przełamana została linia uśrednionego wzrostowego trędu 6 miesięcznego. To przy dynamice zmian ceny spółki ciągle nie świadczy, że jeszcze spadnie. A warto by dokupić po rozsądnej przecenie ....
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~ww [77.112.164.*]
    gnom sie te akcje ale w dół gnom i gadanie analityka wcale nie pomaga
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~Dather [83.29.110.*]
    Wszyscy czekamy i nie szczekamy jak reszta leszczy i plebsu, uważnie oglądamy sytuacje ;]

I nie denerwuj się tak szkoda zdrowia ;]
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~Piotr [83.20.58.*]
    witam co tak cicho panownie nikt niem już tej spółki?!
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~trent [77.222.242.*]
    ma i to sporo, tylko cicho siedzi bo co tu jezyk strzepic:)
    cierpliwoooosci:)
  • Re: nie no superowa jest ta akcja Autor: ~forumPi.pl [83.16.20.*]
    mamy mamy i trzymamy :))
[x]
GREMINWES 4,08% 2,04 2016-05-05 17:04:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.