Akcji many aktualnie 11 960 000, załóżmy pesymistycznie skup po 10zł choć już dzisiaj widać że taka oferta nie spotka się z odzewem rynku trzeba będzie zaoferować większą premię jeżeli cała akcja to na poważnie a nie żeby gawiedź miała radochę ale ja nie o tym.
Zgodnie z założeniami j/w po skupie zostaje na równo 10mln akcji. Aktualnie wypracowany już zysk daje w takim przypadku EPS 1,1zł Jaką to komu daje stopę zwrotu to już sobie każdy sam policzy biorąc pod uwagę payout ratio i Q4 na czas Delkowy.
Może ktoś podpowie jaki był w tamtym a właściwie w tym Payout? Żródło:
KSH art. 364 § 2) § 2. Spółka nie wykonuje praw udziałowych z własnych akcji, z wyjątkiem uprawnień do ich zbycia lub wykonywania czynności, które zmierzają do zachowania tych praw.
Zatem ni mniej ni więcej zawieszeniu z mocy prawa ulegają zarówno tzw. czyste prawa majątkowe, jak i prawa organizacyjne z nich wynikające (prawo do dywidendy, prawo poboru, prawo głosu) Matematyka neguje marzenia o 8zł ale to tylko matematyka
klamczuszek wyprzeda akcje za zyski a sam zwieje juz szukają COO - dzisiaj pracuj.pl PRZYPADEK? niezły tam musi być burdel ten skup to ściema dla planktonu aby sztucznie utrzymać kurs ktos moze mi wytlumaczyc zasady redukcji ofert
A w następnych będzie lepiej??? Hahahaha, może za 3q trochę lepiej bo farciarz miał powódź, ale potem znowu pod wodą. Pół roku temu ogłosił kłamczuch grupa szykuje się do rozwoju hahahaha
Welo. To już drugi kwik peroniarza w tym miesiącu ale głowa do góry, poboli i przestanie.
Tylko nawet nie myśl żeby teraz wsiadać do pociągu. Dobrze że posłuchałeś mnie poprzednim razem. Inwestycje inwestycjami a trochę rozrywki na forum też musi być. Trzymaj tak dalej :)))