To by było dziwne jak na tą spółkę.
W IV kwartale zazwyczaj akcje szły w dół by kółkowicze mogli na przełomie roku kupić je ponownie taniej, i trzymać na wzrosty przez okres drugiego i trzeciego kwartału (zgarniając jeszcze po drodze dywidendke - małą ale zawsze coś) i sprzedać w górce.
Lubię Hortico, mam do tej spółki pozytywny sentyment, nawet bym się nie pogniewał jakby się im udało (sam sprzedałem za 6,40 sztuka) ale po prostu nie pasuje mi pora.
No chyba że urośnie jutro do siódemki, a potem wyjdzie pozytywne ESPI :-)
Jak dla mnie 10 zł jest spokojnie do osiągnięcia, może nawet 15 zł.
Wyniki 3 kw powinny być zdecydowanie lepsze niż w latach ubiegłych. Otwarcie Mrówek pomniejszy efekt sezonowości, a c/z po 3 kwartale ulegnie poprawie. Tu może być bardzo przyjemna niespodzianka.
Jeśli chodzi o AT to ze względu na płynność patrzę na tygodniówki.
Hortico jest w hossie, całkiem niedawno miało ATH, a tygodniowy MACD po wychłodzeniu wygeneruje dłuższy sygnał kupna.
Wskaźnikowo mega tanio, jeśli spojrzeć na sektor handel to nie ma tak taniej spółki z c/z na poziomie 7... Do tego jak dołożymy bardzo przyjemną niespodziankę w 3 kwartale to dwucyfrowka na kursie będzie zaliczona.
Do tego dywidenda, dobrze by było by jak w roku ubiegłym była zaliczkowa.
Ta Spółka jest stosunkowo mała, dwa lata temu Makarony były po 8 zł a potem rajd na 24 bo rynek dostrzegł ogromne niedowartosciowanie. Po prostu małe jest piękne!
Już wiele mieliśmy tutaj takich pięknych wpisów. Problem jest tylko taki że nigdy nie zadziałały.
I nie zadziała też teraz. Czemu? Bo wynik Q3 rok do roku będzie pewnie super, jak piszesz, ale wyniki za Q4 oraz Q1 będą po prostu słabe. I tu sobie można dopisać jakąś tam analizę, każdy według własnego uznania.
Natomiast jak mi ten pociąg w tym roku odjedzie to uczciwie przyznam Ci Kolego rację.
Może zwyczajnie rośnie zainteresowanie spółką. Wpadłem na nią przypadkiem, a ostatnio co chwilę po forach, facebokach czy discordach widuję wpisy na temat hortico.