W demach peak nie ma takiego znaczenia. Większość graczy w ogóle na dema nie patrzy. Ważniejsze jak buduje się lista życzeń a na razie bardzo elegancko to wygląda, od rozpoczęcia festiwalu mocno rośnie i gra idzie w górę. Do Dark Moon nie ma co startować, ale coraz lepiej to wygląda.
Wiem,bo sam pisałem o tymnkomuś.Jednak patrząc na peak dema mamy jakiś pogląd co do zainteresowania grą.Popatrzcie sobie cały dzień i widać że długo jest ten sam peak co może świadczyć że albo jest roracja graczy albo gra tak zajmuje i wciąga że trudno ją opuścić.a to juz oznacza nasz sukces jako akcjinariusze.
Dema tak nie dzialaja i to jaka kotre ma ekspozycje na Steam zalezy od przypadku np od kategorii bo niektore gatunki sa duzo wyzej a strategie sa nisko. Do tego na ktorym jest demo nie zalezy od liczby grajacych albo listy zyczen wiec nigdy nie wiesz gdzie trafisz. Dla przykladu w grand strategy Realpolitiks 3 jest w scislej czolowce jesli chodzi o ogrywajacych. Wez przyklad First Dwarf tez polska gierka mieli 245 peak dema a gra miala max peak na premiere 322 czyli tyle co Real 2. Jak widzisz demo nie przelozylo sie na popularnosc samej gry. Zauwaz ze podczas festiwalu masz z 1000 dem jak nie wiecej wiec wszystko zalezy od przypadku i nikniesz w gaszczu innych dem a podczas premiery masz z 10-15 premier z wieksza ekspozycja a ta Real 3 ma bo jest juz na liscie most wishlisted wiec ma zapewniona juz nieco lepsza widocznosc na Steam niz wiekszosc gier i bedzie walczyl o uwage z kilkunastoma grami a nie 100x wiecej. Zobaczymy kiedy premiera i czy pobije peak dwojki ale spodziewam sie kilkaset grajacych.
minusujce dalej, dzisiejszy zjazd jest sprzedaza faktow, a konretnie dramytcznie slabego odbioru rp3. DM bedzie taki sam, jak kazda gra tej spolki, nie ma co byc naiwnym
Naprawdę słaby odbiór?.Demo RP3na moją prośbę ocenili niejako zawodowi gracze i opinie są bardzo dobre.Przypominam że EA nie ma żadnego marketingu.Nie spodziewam się dużego peaku EA bo chodzi o test i brak jest reklamy tej gry.Ale pięknie że całe portofilo gier będzie na PGA.Hehe firma płaci za stoisko na PGA krocie idąc tam z gniotami.Buchacha