Niestety nie wiem co oni dokładnie robią ale jeśli to jest jednorazowa usługa No to pewnie coś tam zarobią i tyle natomiast jeśli a tak myślę że jest w nowej aplikacji żabki będzie z zaszyta jakaś funkcjonalność która będzie obsługiwała przez system mpay to zarobią duzo
Hmm Teoria spiskowa Zabka czas chyba wreszcie jakie dzialania na GPW nastepnie Koniec wojny na ukrainie i naplyw kapitału do mpay jakies przymiarki były Moze wreszcie CEBULION sie uruchomi jako pieniadz cyfrowy z Zaorskim czy bez niema znaczenia Ale taka cyfrowa waluta mogła by zaistnieć Chyba ze to juz skazane na piach A osoby z now how stworza inna spolke takie numery juz sa od dawna na gpw ????? Tysiac pytań do
Na plus ale być może nie dla każdego. Wszystko zależy od średniej jaka ktoś ma.
Pierwsza sprawa to czeka nas chyba nie długo zmiana prezesa. To dla mnie jest na duży plus bo jest szansa na kogoś młodszego z dużą wizją.
Druga sprawa jeśli chodzi o kurs. Z obecnych transakcji widać że ci dużo co wzięli mają średnia w przedziale 40-50 groszy. Oczywiście nie będą się keszowac od razu i jest szansa że za jakiś czas wyciągną kurs na poziom jaki sobie zaplanowali.
No i teraz trzecia rzecz. Mogą być dwie sytuacje. W mpayu nie będzie przełomowych zmian wtedy to wyciągnięcie będzie czysto spekulacyjne i więcej jak 60-70 to bym nie liczył. Myślę że dla sporej grupy to nadal poziom z dużą strata.
Ale oczywiście jest szansa na przełomowe zmiany np rozszerzenie współpracy z żabka czy inny większy i wdrożony projekt. Wtedy być może wszyscy wyjdą na + chociaż uważam że jeden złotych to poziom który szybko nie zostanie osiągnięty.
Nie spodziewałem się tak zbieżnego spojrzenia co do mojego. Powiedziałbym, że wszystko zależy od intencji jeśli coś ma faktycznie być z tego to nowe umowy się pojawia to kwestia czasu. Sam czekam na informacje co do zakończenia wprowadzenia implementacji w zabce i wprowadzenia rozwiązań w żłobkach. Patrząc na NanoGroup gdzie Lach bral koło 1zl i kurs chwilkę kisił się w tych okolicach a potem w parę sesji poszedł na 4 zł. Myślę że tutaj poziomy są zależne od intencji jeśli coś ma faktycznie z tego być w co wierzę to 1 zł to przystanek, a jeśli wzięli akcje typowi dorobkiewicze żeby pozbyć się akcji za chwilę drożej to pewnie dojdziemy do 80 gr w piku i tyle :( Czas pokaże ale też liczę na zmianę prezesa, wdrożenie starych projektow, nowe ambitne rozwiązania i odbicie się od dna. Spółka ma finansowanie brakuje tylko jej kasy na szybki rozwój.
Mam jeszcze jedno małe pytanie Dlaczego np MPAY nie chce miec w swojej ofercie UNIONPAY Ogolnie nikt sie nie kwapi do tego tematu Jest jakis ogolny zakaz na tema UNIONPAY Jest to alternatywa narazie moze bedzie kiedyś jakś konkurencja dla Master i Visa Czy BRICS własnie tam zacznie swoje rozliczenia ( to akurat nie temat MPAY) pozdrawiam BYCZKI
Było wiele podpisanych umów m.in.z totolotek GPW Ukraina żabka i wiele innych z których nic nie wyniknelo więc trudno o zaufanie do firmy. Wszystko rozbija się o pieniądze i duże koszty uruchomienia kolejnych usług a w firmie nie ma na to kasy.....już od dawna prezes mówi o potrzebie 10-15 mln zł miały być pozyskane od Ukraińców ale temat upadł i teraz nie wiadomo skąd je pozyskac
Dość dziwnie postrzegasz zaufanie. Dla mnie jedyny błąd mpay to Zaorski.
Pozostale rzeczy to zwykła codzienność w biznesie jedno wychodzi inne nie.
Większość to były listy intencyjne w nie umowy
Privet market to decyzja gpw mpay nie ma na to wpływu. Brał zgody BC Ukrainy ta sama sytuacja. Pozostałe rzeczy się dzieją tylko wolniej bo oczywiście koszty nowych wdrożeń są wysokie co nie oznacza że pieniadze się nie znajdą.
Osoby które teraz biorą od GL na pewno są wtajemniczone w to co się dzieje i nikt nie kupuje za milony czegoś w ciemno. Oczywiście dla drobnych którzy brali po 1-2 zł to nie jest fajne że ktoś teraz kupuje po 40-45 groszy. Ale tak na giełdzie zawsze było że duży może więcej