Na YT jest dwóch gości którzy twierdzą, że może spaść do 38,00 , 40,00 złotych. Może to kluczowe słowo, ale nie musi, trzeba się uzbroić w cierpliwość i gotówkę. Jak w grudniu WZA ogłosi dywidendę myślę że ruszy na północ. A co się wydarzy do grudnia? To się okaże już niedługo.
Gdy w grudniu będzie już znana stopa dywidendy, to będzie to sygnał do dalszego spadku albo wzrostu kursu Text. Być może do tego czasu wyjaśni się, jakich konkretnie klientów utraciła spółka oraz czy jest to trwała tendencja, czy może jednak standardowa zmiana klasyfikacji.
W każdym bądź razie ewentualny dalszy spadek kursu akcji do grudnia może przełożyć się na skokowy wzrost kursu po ogłoszeniu kwoty dywidendy, o ile nie zostanie potwierdzona rzeczywista tendencja spadku liczby kluczowych klientów.7
jeszcze nie widzialem zeby shorty wychodzily do dolu...to wedlug mnie co najwyzej moglobyc dolozenie do pozycji za 318 k xD.....jak dokladasz sprzedajesz...jak likwidujesz pozycje odkupujesz czyli kurs rosnie....
Wiem że odkupowanie zwiększa kurs ale jak sobie w listę transakcji patrzyłem to wyglądało jakby najpierw poszło zbicie kursu a potem na fazie końca sesji po obniżonej już cenie poszło dużo akcji do zakupu dlatego tak pomyślałem:) no cóż uczę się dopiero:D