• NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~wivi [79.191.240.*]
    Buduje się portfel na III i IV Q

"Zarząd MakoLab S.A. informuje, że otrzymał i zaakceptował ramową umowę na dostawy urządzeń Patton Electronics dla jednego z operatorów telekomunikacyjnych. Umowa określa warunki dostaw, które nie odbiegają od warunków rynkowych, została zawarta na czas nieokreślony i nie zawiera jednoznacznie określonej wartości. Na podstawie dodatkowych ustaleń z Klientem dotyczących planowanego harmonogramu dostaw Zarząd MakoLab S.A. ocenia, że przychody z tytułu realizacji umowy mogą do końca 2009 roku osiągnąć wartość 430.000 PLN netto.

Powyższa informacja została uznana przez Zarząd MakoLab S.A za istotną, gdyż spodziewana wartość zawartej umowy przekracza w 2009 roku 10% wartości kapitałów własnych Spółki.

Podstawa prawna: Załącznik nr 1 do Uchwały nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"; § 3 ust. 2 pkt. 2.

Osoby reprezentujące spółkę:

Wojciech Zieliński - Prezes Zarządu
    Mirosław Sopek - Wiceprezes Zarządu"

źródło: newconnect.pl
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~luki [79.186.136.*]
    mialem nosa piszac kilka dni temu ze cos sie swieci moze da zarobic ja trzymam
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~wivi [213.158.196.*]
    może znowu hurtowo puszczą kilka news'ów jak w marcu, a wtedy przed raportem skoczymy na 1,5. Pozdr
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~fabi [79.191.255.*]
    zawsze po takim infie jest mocne wybicie. Przed wynikiami 05 .08 możemy mieć 2zł z przodu, a po wynikach ...
    W kazdym razie teraz da sporo zarobić.
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    No ładne info - jeszcze jedno takie w lipcu i wyniki powinny kształtować się na poziomie ponad 2 mln - wtedy wyniki 2 i 3 kwartału powinny poztywnie zaskoczyć
  • makolab na zakupach Autor: ~wivi [213.158.196.*]
    [06-07-2009 13:11] MakoLab ma ponad 5 proc. głosów w Fabryce Diet
    --------------------------------------------------------------------------------
    6.7.Warszawa (PAP) - Spółka informatyczna MakoLab ma 7,76 proc. głosów spółki Fabryka Diet - podała Fabryka Diet w komunikacie.
    W wyniku rejestracji w KDPW emisji akcji serii D MakoLab ma 181.674 akcje Fabryki Diet, co stanowi 7,7594 proc. ogólnej liczby głosów spółki.
    Wcześniej MakoLab nie miał akcji Fabryki Diet.
    MakoLab zajmuje się m.in. tworzeniem i wdrażaniem programów autorskich, informatyzacją przedsiębiorstw i świadczeniem usług informatycznych na zlecenie. Spółka m.in. projektuje i wykonuje serwisy internetowe, tworzy rozwiązania e-commerce.
    Fabryka Diet prowadzi portal poświęcony prawidłowemu odżywianiu i dietom odchudzającym.
    Obie spółki są notowane na NewConnect.(PAP)
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    Czyżby Makolab rozpoczął działalność finansową
    Nieźle - zobaczymy jakie będą efekty
    Trzeba poczytać o Fabrycie Diet jak przędą - zaraz to zrobię
    No Fabryka Diet wygląda obiecująco
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~wivi [83.25.253.*]
    a dzisiaj FDT podpisała sporą umowę przekracząjącą 20% prognozowanych na ten rok dochodów. Może ten zakup nie był tak głupi, mimo, że dotychczasowe sprawozdania pokazują okazały minus.
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~Marko [145.237.73.*]
    No to mamy odpał pod wyniki. Dokładnie zgodnie z przewidywaniami, kierunek ponownie 0,50 PLN.
    Ciekawe czy znajdzie się gieroj i weźmie te 9000 sztuk po 0,95 PLN?
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~wivi [79.191.248.*]
    i o co tyle krzyku... było i nie ma ;)
    i będzie wreszcie większy obrót - czekałem na to
    Tylko że połowę tego sam wziąłem w dwóch zleceniach po 2000 sztuk. A dzisiaj znowu ustawiają sprzedaż już od 1zł. Ktoś jednak chce na siłę zwalić kurs.
    Mam wrażenie, że zaczęła się eksterminacja.
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~wivi [79.191.244.*]
    zwiększone obroty, dosyć skuteczna (jak na to nie patrzeć) obrona 0,94-0,95. Może jednak nie będzie tak źle jak Ty to widzisz. Już 30k przeszło od wczoraj i dalej ten poziom jest obroniony. Szkoda tylko, że spora część, która to bierze wrzuca odrazu wszystko na S o kilka groszy wyżej. Jeżeli zaczęłoby mocniej spadać to się przyłączę po lewej stronie, ale narazie nie jest źle. Ogólnie mówiąc klasyka... jak na tą spółkę.
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    Widzę to źle m.in. dlatego, że cały NC jest bardzo słaby. Widać to po skali odbicia z 33pkt na 38-39pkt. W porównaniu z WIG czy WIG-20 to niewiele. Widać że nie ma dużego zainteresowania spółkami z NC poza wyjątkami typu VENO. Reszta kisi się niemiłosiernie i nie pomagają nawet dywidendy (patrz Liberty). Jedyna dobra spółka, która dała zarobić to Mera. W lutym kosztowała tyle co Makolab, czyli ok. 70groszy, dziś jest po 3zł. To była jedyna dobra inwestycja. Reszta to dziadostwo z Makolabem na czele. Tak dobra spółka winna być wyceniona wyżej biorąc pod uwagę nastroje rynkowe. Tymczasem jest w głębokiej bessie i nic nie zapowiada zmiany trendu. A inwestycja w Fabrykę Diet wcale nie musi być tak opłacalna jak to niektórzy opisują. Wręcz przeciwnie, to może być utopiona kasa nie do odzyskania.
    Oj szkoda że nie mam wolnych środków - teraz bym się obłowił
    Wcale mi się nie wydaje, że to okazja. Wręcz przeciwnie, spora podaż ustawia się na kilku spółach z NC. Może dojść do sporej przeceny i dopiero wtedy będzie okazja.
    Tak jak pisałem wczoraj zbliża się eksterminacja na MLB. Jezeli nie ma gdzieś ukrytego kupna 0,50zł będzie w momencie.
  • Re: makolab na zakupach Autor: ~wivi [79.191.246.*]
    Ja uważam, że obecnie dno to 0,8 i ewentualnie od tego miejsca będę się ustawiał, ale wydaje mi się, że są bardzo małe szanse, abym coś zgarnął po takich cenach. Niżej nie zejdzie, zbyt dobre wyniki i perspektywy. Na ten rok zysk zapowiada się na poziomie 1mln, a przy kursie 0,5 spółka miałaby kapitalizację <4mln. Nierealne.
  • a ja myślę że kurs szyko wpanie na 3 zł Autor: ~Janosik [193.200.133.*]
    i co wy na to
  • czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~wivi [79.191.246.*]
    jw
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    Też tego sobie i wszystkim życzę ale warunkiem jest wejście świeżego kapitału spekulacyjnego na cały NC. Sam MLB nigdzie nie pójdzie, najwyżej znowu na 1,20zł z wielkimi oporami. A kapitał ma w tej chwili lepsze miejsce na zarabianie. 3 zł to w zaawansowanej hossie na GPW a na razie mamy być może jej początki. Chyba, że zacznie się dziać coś pozytywnego w samej spółce. Zamiast inwestować w jakąś wydmuszkę typu FD trzeba było zrobić skup akcji w celu umorzenia.
    Scenariusz eksterminacji realizuje się. Ktoś próbuje wywołać panikę i może mu się to udać. Ciekawe czy przebije 80gr w dół. Poniżej trzeba chyba zacząć zbierać.
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~wivi [83.22.143.*]
    chyba nasz kolega już wszystko co miał do wywalenia wywalił. Stawiam, że poniżej 0,8 nie spadniemy, a nawet poniżej 0,9 na zamknięcie dnia jest mało realne w najbliższych dniach. A jak będzie....
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Marko [89.74.196.*]
    Gdybym wywalił to co mam, to bez ukrytego zlecenia kupna zwaliłbym kurs do poniżej 70groszy. A ponieważ tak nie było to odpowiedź na Twoją sugestię jest - nie wywaliłem. Moje akcje kupowałem nawet po 55 groszy, zatem jeżeli będzie dalej spadało to najwyżej skasuje cały papierowy zysk. Ale zdania nie zmieniam, cały NC to dziadostwo i dlatego zaprzestałem obserwacji notowanych tam spółek poza MLB. Na hossę na NC przyjdzie długo poczekac. Ale przykład NFI wskazuje, że jak przyjdzie to wzrosty powinny byc duże. Indeks NFI miał 35 pkt w dołku bessy w 2003r. a doszedł do kosmicznych wielkości wliczając wezwania przez poszczególne NFI z cenami kilkukrotnie przekraczającymi wyceny rynkowe. Na takim 7NFI można było zarobic kilka tysięcy %. Życzyłbym tego samego na MLB, tylko że NFI miały gotówkę w kasie, a to dziadostwo jej nie ma.
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~wivi [79.191.102.*]
    Stwierdzenie "nasz kolega" było bezosobowe, więc nie dotyczyło Ciebie. A co do rynku NC, jest ok 10 spółek wartych śledzenia, np od wczoraj godzin południowych można było zauważyć, że coś się szykuje na CRB i podpiąć. Oczywiście nieduże sumy, ale zawsze coś. Poza tym pod lupą trzymam m.in. IQP, ICI, GPP, ATO, DVC, HRT, VGR, VIV, VEN. Większość raczej do gry niż do inwestowania.
    A tak na marginesie dzisiaj padła magiczna granica 40pkt na NC Index, może na trwałe.
    A co do MLB to długodystansowa "zabawa". W połowie z sentymentu, a w połowie zdroworozsądkowo. Tu się wie co się kupuje i jakie są możliwości, a co do wspomnianych wyżej spółek to zabawa jest głównie na podstawie plotek i dużej liczby niejasności. Jakby chcieć wywalić 30 - 40k naraz to rzeczywiście kurs można zwalić na historyczne minima, ale jakby rozłożyć to na 2-3 dni to pójdzie w dół o ok 10%, więc jednak popyt jakiś jest.
    Po dzisiejszej sesji widać, że popyt jeśli jest to bardzo słaby. Spółka do trzymania bardzo długoterminowo. Szkoda tylko, że gdy WIG i WIG-20 mocno wzrastają to dziadostwo spada. I nie będzie rosnąć gdy tamte indeksy będa spadać. Wręcz może przyspieszyć spadki.
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Stonecold [77.99.43.*]
    Ja tam trzymam. I w przeciwieństiwe do ciebie nie uważam Mako za dziadostwo - wręcz przeciwnie - konsekwentnie skupuję drobne pakiety. To doskonale zarządzana spółka która za 10, 20 lat zapewni przyszłość moim dzieciom.

Pozdrawiam.
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Janosik [193.200.133.*]
    Ja teżuważam że ta spólka jest ok ale ten okres 10-20 lat to trochę długo myślę że w horyzoncie 5 lat wystarczy inwestować w takie spółki
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Czesiu [79.191.151.*]
    No dobra, ile tu można zarobić?
    Mogę wejść za 100 000.
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~Janosik [193.200.133.*]
    Można dużo trzebatylko żeby obroty były w granicach powyżej 50 tyś akcji dziennie - wzrost widze w granice 3 zł
  • Re: czego sobie i wszystkim życzę ;))) Autor: ~stonecold [77.99.248.*]
    Dnia 2009-08-15 o godz. 15:11 ~Janosik napisał(a):
    > Można dużo trzebatylko żeby obroty były w granicach powyżej
    > 50 tyś akcji dziennie - wzrost widze w granice 3 zł

Tak tylko wykopalem wątek. Merytorycznie to ostatnie ruchy mogą być znaczące, nie mam czasu i ochoty dogłebnie sprawdzać i analizować, no ale krótkoterminowi i daytaderzy też mogą tutaj przyciąć, jutrzejsza sesja może być znacząca. Jak dla mnie 3 zeta jest całkiem realne, tylko proszę się potem na mnie nie powoływać :)
    Opieram się jedynie na pobieżnym sprawdzeniu wykresów, obrotach i potencjalnie tworzącej się formacji. Takie tam wróżeniu z fusów w sumie.
    Pozdro
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~wivi [213.158.196.*]
    wóz albo przewóz ??? Obroty od dwóch tygodni (160k) wskazują na jakiś większy ruch. Co obstawiacie ? W dół to nie ma prawie gdzie, a góra... Dodatkowo, takie gówna chociażby jak xplus latają z kapitalizacją prawie dwa razy większą niż to nasze cudo. Druga sprawa, że 2-3 dni na poziomie 0,95 powoduje wybicie z trendu, który zaczął się w lutym. Tak na mój "rozumek" to wywala jedna osoba, zbiera również ktoś większy (powatarzające się 10k) plus sporo małych. Dzisiaj to wyglądało jakby była to już końcówka. Czekamy...
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~fabi [79.184.108.*]
    czekamy, czekamy, ale nie długo, Wg mnie wybicie w górę. Nowe kontrakty, umowy, to musi rosnąć. Większość spółek z NC ostatnimi czasy mocno rosło, więc czas na Makolaba, tym bardziej, że spólka ma zyski.
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~mała [78.131.134.*]
    Przy tak niskim free flot, bo zaledwie 22% a liczba akcji to lekko ponad 7 ml,więc ruchy spekulacyjne na dużą i niespodziewaną pompke w góre jak najbardziej możliwe.

Na razie tylko zbieranie papieru.

Również ciekawa spółka do gry na duży wzrost nawet jednorazowy to TPH.
    Papieru mało,ale skup cały czas trwa. Do tej pory jeszcze nie garana na NC. Ktoś pilnuje by kurs nie poszedł za szybko w góre,ale spadać tez mu nie daje za bardzo.
    Tylko kwestia czasu kiedy się wybije do góry.

Od 2 tyg wreszcie wczoraj na koniec sesji ustalono wstępne TKO na ten poniedziałek,co jest dużą niespodzianką.

Polecam.
  • Re: NARESZCIE - umowa na 430.000zł netto Autor: ~luki [77.253.132.*]
    Dwa razy udalo sie wejsc i wyjsc po 1,20 teraz znow jestem zobaczymy ostatnio lecial do 1,40 moze i tym razem prawie wszystkie spolki z nc daly ladnie zarobic i makolab nie bedzie gorszy
[x]
MAKOLAB 1,79% 5,70 2025-11-06 15:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.