• raport nr 56 Autor: ~kolo [178.48.206.*]
    Może ktoś wie o co w nim chodzi ?
  • Re: raport nr 56 Autor: ~Hos [31.0.48.*]
    Przeczytaj raport 57 i będziesz wszystko wiedział.
    ECapital posiada 24,28% i prawie 7 milionów akcji.
  • Re: raport nr 56 Autor: ~Fg [37.225.37.*]
    No cóż, jak to było? Michał sypie akcjami za złotówkę?
    No nie, zbiera dalej.
  • Re: raport nr 56 Autor: ~kolo [178.48.206.*]
    Dzięki za szczerą pomoc ale oczekiwałem raczej jakiegoś wyjaśnienia .
    Konkretnie chodzi mi o ten zapis.
    Zbycie przez ECAPITAL sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie 1.299.990 akcji NanoGroup S. A. w wykonaniu umowy pożyczki.

To jest właśnie ten słynny szorciaż, pożyczył akcje jednocześnie nie pozbywając się ich na grę na spadek. W ten sposób nie zmniejszył udziału w akcjonariacie bo dług musi być oddany. Ciekawe jak na tym interesie wyjdzie szorciaż bo przy tych obrotach nie wiadomo czy starczy mu rok a a trzeba mieć na uwadze że to też niesamowita okazja do kupna w dobrej cenie. Jak widać ECapital bardzo się spieszy i chce jak najtaniej zebrać z rynku co się da. Myślę że skoro już wszystko jasne to rynek szybko szorciaża zweryfikuje i pokaże mu gdzie jego miejsce. Widać już że coraz agresywniej się robi na spółce a to oznacza że coś jest już blisko na rzeczy.
    Pisałeś wcześniej że wszystko jest wyjaśnione w następnym raporcie . Tam to jest ?
    Jesteś pewien ?
  • Re: raport nr 56 Autor: ~Pozytywny [31.61.169.*]
    Czyli Misio pożyczył 1.2 mln akcji haha niezły gość
    Na Pure sprzedał tu pożyczył. Tam pewnie teraz odkupuje . Wychodzi na to że z naszego misia dobry spekulant. Trzeba trochę pogdybac czemu taki ruch zrobił, według mnie taka ilość puszczona w rynek mocno by zbiła kurs i zysk słaby dla niego. Ja spodziewam się jakiegoś dobrego Infa wcześniej i dopiero zacznie te akcje pchać w rynek. A wy jak myślicie?
    Tyle wpisów a sugestii brak , ja to czytam tak : to nie jest pożyczka akcji tylko była jakaś pożyczka , czegoś - pieniędzy złota zboża - czegokolwiek i została spłacona komuś akcjami . pakietówki nie było więc poszło na umowę cywilno prawną . ktoś ma teraz 4,5 % kapitału i może sypać bez komunikatu .
    nie muszę mieć racji bo info to jest mało zrozumiałe o czym już pisałem na wstępie , ale doczekałem się tylko durnych wpisów .
    Co to jest za forum ???
    Najlepiej zapytaj Dyzmę on się najlepiej zna na pożyczkach i zbożu.
    Jakie forum takie wpisy - dramat .
  • Re: raport nr 56 Autor: ~Pozytywny [31.61.166.*]
    Co na to Bob hehe
  • Re: raport nr 56 Autor: ~Pozytywny [31.61.166.*]
    Zamilkł hehehe nasz inwestor
[x]
NANOGROUP -1,30% 2,65 2026-02-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać