Wszystko super, wzrost przychodów, spadek kosztów, wzrost rentowności, cena wydaje się bardzo atrakcyjna .......tyko kto tak sypie ? w poniedziałek raport za wrzesień,
Dzisiaj raport za wrzesień, ciekawe jak duża będzie produkcja , napewno padnie rekord, dodatkowo cena powinna być wyższa niż za ostani okres w dużej mierze wynika to ze znacznego wzrostu ceny w Rumunii. Czwartek EBC zetnie stopy o min. 0,25% Pozdrawiam Cierpliwych
Raporty lepsze wala w lewo , raporty gorsze wala w lewo , chyba im się coś zacięło w sterowni :) , totalnie nudny i męczący papier , bez kogoś z kasą kto zmieni kierunek będzie lipa .........
Przepraszam za mój błąd, będzie dziś. Tutaj ostatnia wydana rekomendacja dla spółki , dla zainteresowanych i wierzących w fundamenty... cena docelowa 2.5 euro https://ir.photonenergy.com/uploads/investors/research/2024-09-16-en-photon-energy-august.pdf
Niestety rekomendacje swoje a życie swoje. Fundamenty pod wzrosty są trzeba czekać. Może spółka zacznie skupować znowu akcje, uchwała jest ale coś cisza.
Jednak deszcze i powodzie w drugiej połowie miesiąca stanowiły pewne wyzwanie. Duże zachmurzenie i deszcz drastycznie ograniczyły promieniowanie słoneczne, podczas gdy powodzie w Europie Środkowej i Wschodniej spowodowały dalsze problemy, takie jak fizyczne uszkodzenia instalacji fotowoltaicznych lub zakłócenia w działaniu. Dzięki naszej dywersyfikacji geograficznej nie było znaczącego wpływu na nasze aktywa wytwórcze, ale ogólna produkcja była niższa od oczekiwanej
cóż możliwe.... żal jak mówisz.... mimo wszystko fundamenty tylko lepsze... jutro zakładam EBC zetnie stopy w przedziale 0,25-0,75 - dużo wzmianek że może być raczej większe cięcie niż mniejsze,
Tak, psim swędem dziś się uratowaliśmy co do tego nie mam wątpliwości. Biorąc pod uwagę obecne fundamenty (dodatni casch flow i zastrzyk gotówki ze sprzedaży projektów w polsce iaustrali ) i to że jutro EBC zetnie stopy o minimum 0,5 a być może nawet 0,75 trzeba zadać pytanie kto może sypać ? Oczywiście to jest tylko moja opinia że za sprzedaż akcji od miesięcy w dużej mierze odpowiada Tomala ASI. Otrzymali akcje w zamian za Lertę, kilka miesięcy temu zrezygnowali z zasiadania w RN , nie zarejestrowali akcji na WZA obecnie nic ich już ze spółką nie łączy. Te systematyczne pakiety po 5tk, 10tk itd to jedna ręka. W całym 2024 wolumen to 1.950 mln akcji ale to wolumen , jeżeli weźmiemy tylko jedną stronę transakcji to mamy 950tk akcji powiedzmy sprzedanych , Tomala miał ponad 2 mln więc nawet jeżeli uznamy że cała ( a wiemy że na pewno byli też i drobni gracze w tym wolumenie) to zostało im jescze ponad 1 milion akcji. Indywidualni którzy tu kupują nie odbiorą tego a graczy instytucjonalnych i ich ręki na rynku nie widzę co nie oznacza że się nie pojawi ale przy kursie 4-5 zł. Kolejne pytanie i moje zdziwienie to dziwi fakt braku zaintersowania przez podmioty finansowe - spółka notowana na 3 giełdach , prowadząca w/g mnie bardzo rzetelne relacje inwestorskie do tego będąca w rynku oze który nie tyle jest modny ale wręcz instytucje finansowe mają obowiązek mieć w nim udział a tu zero słownie zero zaintersowania.
Watpliwa teoria. Z 2mln akcji to by wychodzili całe wieki, a z tego co pamiętam to chyba George też uplynial jakieś akcje przy zmianie czegoś (,już nie pamiętam co to było).
Stoły procentowe poszły w dół o 0.25%. W grudniu przewidywana jest kolejna obniżka. Koszty trochę spadną.
Tu nie ma żadnego sypania. Po prostu nie ma zainteresowania zakupem, a ktoś ten kurs powoli spycha.
Mylisz się co do Sypacza, niestety jest , Wystarczy prześledzić ilość akcji którą otrzymał Tomala ASI za Lertę i jak ona się zmieniała i się zmienia w dół. Na szczęście fundamenty obecnie są bardzo dobre a one się w końcu obronią, Zakładam że w przyszłym roku spółka poprzez udział w handlu energii zwiększy znacznie przychody. To co mnie martwiło to ujemne przepływy ale na szczęscie to już przeszłość i nie ma zagrożenie ze strony utraty płynności. Pozdrawiam wytrwałych, spółka przy obecnej cenie jest niedowartościowana, zakładam że finansowi już się przyglądają .
Nie no , tak to sie nie wychodzi z akcji bez przesad.....pkc na otwarciu pkc na zamknieciu , pełna para w lewo ? ,tak sie steruje kursem (w jakims celu) ,beda wychodzic tak do 4 zl ? bez sensu , wartosc im spada niemilosiernie a na duzej ilosci to czuc.......
To co obserwujesz na otwarciu notowań i zamknięciu, są to zlecenia wyrównawcze związane z Dua Listingiem- dostosowanie kursu do zbliżonej ceny na wszystkich rynkach, żadnej magi w tym nie ma.