• Emisja Autor: ~Byczqu [37.30.16.*]
    Widać coraz więcej inwestorów zdaję sobie sprawę że 3.5 mln to mało i zaraz będzie kolejna emisja. Nie pomagają inwestorzy wysypujący akcje z emisji po 35pln. Szybkie 15% zysku i kurs mamy tu gdzie mamy... nie może przebić nawet 40..

Źle rozegrane przez spółkę , trzebalo dać 6mscy lockup na emisję 3.5mln...
  • Re: Emisja Autor: ~Ooo [31.0.76.*]
    Bzdura, wszystko jest wciągane
  • Re: Emisja Autor: ~kartezjujsz [193.42.99.*]
    Nie do konca zla, bo dla przypomnienia:
    - po q1 raportowali ze gotowki jest malo i juz wtedy wieszczono szybka runde. Jakby ja wtedy zrobili to by bylo zbieranie po 25 zl
    - od dluzszego czasu mowili, ze jak pojawia sie kontrakty to dobrze byloby je obsluzyc bez opoznien,
    - na horyzoncie inne spolki kosmiczne z IPO a do tego troche moze im ciazyc nawis spadkowy CRI, ktory pewnie skonczy sie emisja zaraz. Zatem mysle ze przyszla szybka refleksja, ze zaraz moze byc ciezko pozbierac z rynku

Ze wycena niska to tak jak ktos pisal - mozna sie na to ogladac, mozna nie ogladac i robic robote do ktorej potrzebny jest kapital. Lepiej miec mniej procent spolki ktora wywinduje cene niz miec wiecej procent spolki ktora przegapila okazje.

Bez insiderskich szczegolow to mozna polemizowac czy dobry czy ciulowy ruch.
  • Re: Emisja Autor: ~Byczqu [37.30.16.*]
    Ja jestem nieco zaskoczony zachowania kursu, sądziłem że pójdzie wyżej po emisji stąd może trochę żalu do spółki jako akcjonariusz...

@kartezjujsz a jakie IPO z sektora space w najbliższym czasie?
  • Re: Emisja Autor: ~kartezjujsz [95.214.216.*]
    ja slyszalem o SR i jeszcze jednej firmie.
    A kurs to teraz pewnie nerwowka przed koncem lockupow. Co prawda jak to analizuje to nie sadze zeby ktos sprzedawal, ale sam bym teraz chyba nie dokupywal. W przyszlym tygodniu wszystko sie wyjasni.
  • Re: Emisja Autor: ~GG [31.0.88.*]
    Cwaniaczki zbierają:)
  • Re: Emisja Autor: ~Spłukany [141.0.12.*]
    Cwaniaczki sprzedają bo będzie po 25zł
  • Re: Emisja Autor: ~Zarobiony [37.248.168.*]
    Marzenie twoje
[x]
SCANWAY 4,14% 151,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać