Spółdzielnia siedzi na papierze, tak to widzę. Podpompowali do 8zł czy tam 9 a teraz męczenie hakowców aby oddali na stracie a później jazda w górę i wieszanie kolejnych frajerów. Ja tu siedzie ze 3 lata i była to jedna z niewielu spółek gdzie nie było spółdzielni ale teraz widzę to inaczej. Na gpw się nie inwestuje, w tym kasynie się gra
Kiedyś akcjonariat musi się zmienić więc idealna pora, tyle lat rosło, że korekta wskazana tak wszyscy by czekali i się cieszyli (to zbyt łatwe)
Dla mnie spóła zdrowa i nie wiele jest takich bez skazy. Nie sądziłem że dobiorę w okolicach 3,3zl a jednak udało się i jestem zadowolony kolejny koszyk podstawiony na 2,80 zobaczymy czy zjadą. 80% spółek z sektora kończy gorszy cykl i odbicie już niebawem.
popatrz ile ofert pracy mają. Kiedyś to było ofert. Zaraz czkawką im się będę odbijać koszty pracownicze, bo tego typu firmy nie mają jaj do redukcji załogi gdy nadejdzie kryzys.
Prezes powiedział też na czacie dlaczego Subtech szedł na NC i po co byli mu akcjonariusze z FF. To co powiedział oznacza jedno - biedę na kursie, spokojne skupowanie na coraz niższych poziomach, zasypywanie jakiegokolwiek popytu gdy trzeba, aż akcje Subtech będą po 32gr-50gr i wtedy Subtech z giełdy wyjdzie. Drenowanie przychodów poprzez usługi obce, zatrudnianie znajomków, 100 osób w radzie nadzorczej, gigantyczne nagrody dla zarządu. Ostatnio prezes przeciął zysk firmy na pół, co wywołało spodziewaną reakcję na kursie, Tego narzędzia oddziaływania nikt prezesowi nie odbierze, więc powodzenia.