• Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Ryszard34 [37.47.178.*]
    Mam amice że srednia 65 złotych. Sprzedawać czy trzymać? Co robicie - pytanie do osób trzymających kasę w tej spółce?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Dzidek [188.146.150.*]
    Dziwne pytanie. Po co kupiłeś? Żeby sprzedac ze stratą...
    Ja obecnie mam średnią 87 z groszami a kupowałem też po 129 i wiem co robić z akcjami. Nikt nie będzie za ciebie podejmował decyzji, ale powiem ci jedynie, że ja nie zamierzam sprzedawać ze stratą. Ty rób co uważasz. Ja będę na ile mam możliwości dobierać, bo uważam że wszystko poniżej 100 to promocja. To moje zdanie, moje życie i mój wybór. Ty rób co uważasz.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~inwestor1992 [89.64.39.*]
    Amica przełamała swoje historyczne minima (poziomy 60...61) i uważasz że trzeba dokupywać ?

A co zrobisz jak spadnie do ~ 20 zł ?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Akc [31.182.240.*]
    Jakie historyczne minima?? Wiesz jaki był kurs w 2008 roku?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~inwestor1992 [89.64.39.*]
    przełamała minima z 2020 oraz 2022 roku.
    Nie patrzysz na wykresy ?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Akc [188.146.149.*]
    Piszesz o minimach historycznych a porównujesz okres 4 lat.
    Jakie było minimum w 2008?
    Po drugie porównujesz perspektywę ostatnich 3 lat z obligacjami. Jakie obligacje dają w 3 lata 50%?
    Czemu nie porównać historycznych 3 lat z obligacjami. Dajmy na to lata 2008-2011. Ile wzrosły akcje Amici a ile obligacje?
    Każdy podejmuje decyzje za siebie.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~AmatorGPW [188.33.232.*]
    W ciągu 2 lat nie zarobiłeś nic. Dodaj to tego sobie inflację na poziomie 30 proc...
    Twoje pieniądze, rozumiem, ale to nie jest inwestowanie, z takimi rezultatami i tak długodystansowym patrzeniem lepiej kupić obligacje, miałbyś w perspektywie tych 3 lat pewnie 30-50 proc. Więcej niż zainwestowałeś.
    I ponad 3x tyle niż dziś, warty jest Twoj papier Amici.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Kruger [91.239.36.*]
    Ja mam średnią 77zł i jeszcze dokupie tak, żeby cene zbić do 72zl. Powrót na 150zł w perspektywie 2-3 lat to dla mnie prawie pewniak
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~JS [5.173.21.*]
    Ja nie mam akcji Amiki. Chciałem je kupić jak była po 65 zł ale przeczytałem, że Beko zamyka zakłady i stwierdziłem, że w Europie nie będzie się niedługo opłacało nic produkować. Spójrzcie na Temu. Tam są rzeczy za 30% cen podobnych co w sklepach stacjonarnych. Samochody chińskie to 70% ceny odpowiedników z UE. Zielony ład mimo że idea szczytna wprowadza jednak gigantyczne koszty pozaprodukcyjne więc patrz pierwsze zdanie mojego wpisu.
    Jeśli kupowac akcje to takich firm, których produktów nie można zaimportować z ChRL.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Xxx [37.30.40.*]
    "We Wronkach Amica produkuje kuchnie wolnostojące, piekarniki do zabudowy, sporą część płyt grzejnych. Pozostałe AGD pochodzi od tureckiego Vestela i chińskiego koncernu Midea."
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Xxx [37.30.40.*]
    Amica sporą część sprzętu AGD importuje z Turcji i Chin.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~AmatorGPW [188.33.232.*]
    Ja wychodzę z innego założenia, aby nie tolerować starty zbyt dużej. Musisz sam określić gdzie jest Twój próg. Mój jest na poziomie 3 proc. Niżej nic nie trzymam. Amice obserwuje od 3 lat, dwa razy dała mi zarobić kilka proc. Kupiłem 10 dni temu, na poziomie 56zl. Jeśli dotknie 54 zł, sprzedam, odkupie w innym czasie. Liczę na wzrost na poziomie jednego roku, sprzedam gdy będę miał zysk zadowalający.
    Na giełdzie, najważniejsze nie tracić, a pieniądze musi pracować, ktoś kto trzyma na dużym haku...albo ma dużo kasy, albo na giełdzie ma frytki, pewnie kilkaset złotych może kilka tysięcy..
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Janek [91.226.160.*]
    Trzymaj a najlepej kupuj w dolku
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Xyz [178.239.8.*]
    Sprzedawc, akcje pójdą w dół w listopadzie
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Adam [37.225.49.*]
    Zwolnią do 49 osób spośród 2800 i taka afera w kursie? Czy tam zabrakło znaczka % i miało być do 49%?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Mati [193.160.14.*]
    Do ile spadnie kurs ? Czy możliwa jest upadłośc?
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Bob [83.8.208.*]
    Przejęcie przez chińczyków raczej.
  • Re: Sprzedawać czy trzymać??? Autor: ~Gisciu [83.6.2.*]
    49 pracowników biurowych a na kursie zamiast na plus to na minus i zrozum rynek. PKP Cargo kasa pusta a parę dobrych słów i wywaliło 70% do góry
[x]
AMICA 8,07% 58,90 2025-09-22 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.