• II Q Autor: ~wivi [79.191.240.*]
    To będzie rozliczone w wynikach za IIQ:
    - Inter-Best-97 Sp. z o.o. 157.000
    - centrum handlowe PTAK 260.000
    - IIC Retail Sp. z o.o. 157.000
    - SOGESMA EURL 200.000
    - "Australia" .........
    - Komfort Czechy ..........
    - Erabiznes.com .........
    - Carexport dla Renault .........
    - Uniwersytet w Sztokholmie Spółka 250.000 (możliwe, że rozliczone w ramach IQ)

Do tego dochodzi sprzedaż oprogramowania i urządzeń.
    Stawiam na przychody w okolicach 1,8 - 2,2mln, a zysk 200.000 - 350.000zł.
    W najbliższych dniach powinno nastąpić ożywienie w nototwaniach, bo raport zapowiada się naprawdę dobrze. Jak będzie... zobaczymy.
  • Re: II Q Autor: ~wivi [213.158.196.*]
    W IQ ze znaczących umów ( wartość zawartej umowy przekracza w 2009 roku 10% wartości kapitałów własnych Spółki) spółka pozyskała ok 0,5mln przy łącznym przychodzie na poziomie 1,8mln.
    W II Q ze znaczących umów jest między 0,9-1,3mln, a tzn...
    Może tym razem zieleń będzie nie jak do tej pory przed, a po raporcie.
  • Re: II Q Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    Czy nie byłoby lepiej gdyby ten, który steruje notowaniami w ostatnich dwóch tygodniach od razu zwalił na 50groszy, najlepiej 1 zleceniem?
  • Re: II Q Autor: ~wivi [213.158.196.*]
    zgadzam się, aczkolwiek 0,5 to przesada, ale 0,7 mogłoby oczyścić atmosferę, a i sam bym się skusił. Dla mnie jest to najbardziej irytująca spółka w portfelu długoterminowym.
    Dzisiaj wyrzuciłem ją z koszyka i olewam obserwację online - będę zdrowszy ;) Jedno jest pocieszające, że NC chyba zadomowił się >40pkt. A fala wzrostowa występuje w kolejności: wig20, mwig40 i swig80, NC

• Re: II Q Autor: ~Marko [89.74.196.*]
    Dzisiaj jest najlepsza sesja od co najmniej 2 tygodni. Ciekawe czy sterownik coś zebrał czy też nie. Małe obroty świadczą, iż celu nie osiągnął. Może zrezygnuje?
  • Re: II Q Autor: ~wivi [213.158.199.*]
    Przed nami decydujący tydzień, przebicie 1,05 otwiera drogę w górę, 0,9 - 0,93 w dół. Dodatkowo praktycznie jedna zielona sesja na 2-4% spowoduje wykształcenie sygnału kupna na MACD, dodatkowo niewiele brakuje do przebiciA SMA 15 i 30. Może to bez sensu, jednak AT na MLB wygląda naprawdę obiecująco i ostatnio nawet te wszystkie kreski zaczynają się trzymać kupy dzięki ładnej obronie poziomu 0,92-0,94 w zeszłą środę.
    A w tle ciągle pozostaje zdecydowanie pozytywny raport za kilka dni.
    Obstawiam wyżej niż IQ
  • Re: II Q Autor: ~Janosik [212.244.68.*]
    A kiedy ten raport dokładnie ma być bo nie pamiętam
  • Re: II Q Autor: ~mentor [80.54.27.*]
    są wyniki ja pied... to chyba jakiś żart
  • Re: II Q Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    No i znowu klapa. Jaka spółka takie notowania. Jedyna pociechą jest to, że wyniki nie są gorsze od tych za I półrocze 2008r. więc nie powinno tragicznie spadać. Ale o wzrostach raczej należy zapomnieć, tym bardziej że ze strony zarządu nie ma zainteresowania poprawą wizerunku i notowań spółki. Generalnie firma dziad.
  • Re: II Q Autor: ~Janosik [193.200.133.*]
    No i nieuchronnie zmienarzamy w jednym kierunku ceikawy jestem tylko czy dzisiaj wskaźniki odpowienio pokażą kierunek czekałem na ten dzień długi i na taki obrót też - jeszcze tylko NC indeks musi sięodpowienio zachować
[x]
MAKOLAB -1,33% 7,40 2025-12-23 13:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.