• Gdzie to zmierza??? Autor: ~Demonidas [5.184.237.*]
    Solidarnie za dywidende wczoraj kupiłem akcje (oczywiście PZU) Wig Banki ładnie sie prezentuje ( w PKO SA i Alior ) gdzie PZU ma swoje udziały w góre, a nasze nieszczęście idzie na południe!Wyjasni mi to ktoś? Tylko proszę nie zwalajcie winy na powódź , bo PZU wyjdzie z tego jeszcze bardziej umocnione.
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Olo [37.30.6.*]
    Podzielam pytanie, o co tu chodzi ?
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~hehe [91.192.0.*]
    spokojna głowa, w dłuższym terminie na pewno na tym nie stracisz
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~ab [89.76.145.*]
    To proste. Spółki skarbu państwa toną po zmianie władzy. Zawsze tak było gdy Lewica lub PO przejmowało władzę. Tak jest bi tym razem. Nic nowego. Stały schemat
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Adolf [212.2.96.*]
    Mam kasę i czekam aby kupić. Liczę że uda się kupić po 36zł.
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Olo [77.65.99.*]
    Zobacz dzisiejszy audyt a potem się wypowiadaj.
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: prezestak [89.64.3.*]
    Wszystko zależy jakie wyniki i dywidenda na przyszły rok , z zakupami warto poczekać bo jest źle obecnie
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~doku [77.252.46.*]
    poszło wsparcie na 41 . teraz 35
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Demonidas [5.184.237.*]
    Dnia 2024-10-10 o godz. 19:45 ~Olo napisał(a):
    > Zobacz dzisiejszy audyt a potem się wypowiadaj.

No dobra -tak na chłopski rozum, było tak sobie ,ale po audycie wyciągną wnioski i konsekwencje ,naprawią błędy.
    Od teraz będzie lepiej i lepiej i jeszcze lepiej? Tak mam to rozumieć? Skoro z taką kulą u nogi funkcjonowali ,a teraz zerwą okowy ,więc bedzie eldorado!!!
    czego sobie i Wam życze!
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Obserwator [195.136.136.*]
    O tak sprzedadzą i kasę podzielą
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Zarobiony600 [185.251.84.*]
    PZU idzie na dno. Normalnie było by 25 zł ale inflacja
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Wojciech [88.156.214.*]
    To proste. Obecny Rząd ciągnie polską gospodarkę na dno. Poprzednia władza nie lepsza. Wystarczy spojrzeć na naszego WIG20 na przestrzeni kilku lat - przypomina sinusoidę. Wartość nabywcza pieniądza spada więc wartość spółek nawet jakby stały z rozwojem w miejscu powinna być wyceniana z roku na rok wyżej. A teraz spójrz czytelniku na wykres kursu akcji na przestrzeni kilkunastu lat niemieckiego Dax'a albo amerykańskiego Nasdaq lub obojętnie jaką dużą spółkę amerykańską: Apple, Microsoft, Amazon.

Ropa drożeje, a kurs akcji Orlenu spada - gdzie tu logika? Ludzie powinni zarabiać na dywidendach, a w rzeczywistości na obecną chwilę tracą pieniądze. Sprzedałem większość akcji Orlenu i Pzu w momencie gdzie zaczął bym tracić dużo kasy
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Demonidas [46.134.82.*]
    Dnia 2024-10-22 o godz. 08:58 ~Wojciech napisał(a):
    > To proste. Obecny Rząd ciągnie polską gospodarkę na dno. Poprzednia władza nie lepsza. Wystarczy spojrzeć na naszego WIG20 na przestrzeni kilku lat - przypomina sinusoidę. Wartość nabywcza pieniądza spada więc wartość spółek nawet jakby stały z rozwojem w miejscu powinna być wyceniana z roku na rok wyżej. A teraz spójrz czytelniku na wykres kursu akcji na przestrzeni kilkunastu lat niemieckiego Dax'a albo amerykańskiego Nasdaq lub obojętnie jaką dużą spółkę amerykańską: Apple, Microsoft, Amazon.
    >
    > Ropa drożeje, a kurs akcji Orlenu spada - gdzie tu logika? Ludzie powinni zarabiać na dywidendach, a w rzeczywistości na obecną chwilę tracą pieniądze. Sprzedałem większość akcji Orlenu i Pzu w momencie gdzie zaczął bym tracić dużo kasy

Trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić.Każdy spogląda na wykresy i widzi ,że WIG 20 zmierza ponownie w okolice 1600.Gdzie bedzie nasze PZU? 28,00?.Nie chce wchodzić w polityke ,ale na Boga kogo oni ustawili na stołkach w tych kluczowych resortach ? -sami laicy!Szumne KPO -ktoś coś słyszał ,widział jakies inwestycje z tych pieniędzy?.A co do Posad (które już są obłożone nowymi)
    ,a lista prominentów jest długa ! wcale nie zdziwię się jak prezesi SP będą zdublowani.Skoro mamy dwóch Prokuratorów Krajowych ,to dlaczego ma nie być dwóch prezesów PZU,Orlenu itd?.Jak przedmówca napisał ,że skończył z inwestowaniem w GPW tak i mnie kończy sie entuzjazm i optymizm.
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    a kto Wam rekomenduje marnowac pieniadze na ski z udzialem SP? ski SP powinny zostac wycofane z obrotu publicznego poniewaz nie spelniaja podstawowego kryterium jakim jest zwiekszanie wartości dla akcjonariuszy . Panstwo niezaleznie czy w rekach lewicy,prawicy czy populistow będzie realizowac swoj cel czyli umacnianie poprzez swoich wszedzie gdzie to możliwe. Olac ski z udzialem SP. A tak na marginesie przeczytałem dzis komunikat PAP zwiazany z GPW gdzie jakis wybitny mowi ze aby pobudzic GPW trzeba tworzyc pozytywna atomsfere - najgorsza gielda na swiecie a on o tworzeniu pozytywnej atmosfery. No wypisz wymaluj polityk rodem z Bareji
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~ab [89.76.145.*]
    Za rządów Tuska czy PO zawsze na GPW jest marazm albo bessa.
    Nauczycielka polskiego ze wsi została ministrem zdrowia - to samo jest w zarządach spółek.
    Miało tak być i tak jest. Dla mnie to nie zaskoczenie.
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~nn [89.64.91.*]
    pytanie nie czy ale kiedy wykończą gospodarkę? póki eu pomopowała kasę było co ... a teraz
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~Senior [89.67.23.*]
    Trudno odrobić w ciągu jednego roku zniszczenia w gospodarce dokonane przez 8 lat nierządu pisu
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~Wodorek [31.0.57.*]
    Teraz to dopiero będziesz miał zniszczenia. Po ty rządzie to dopiero będziesz miał obraz nędzy i rozpaczy . Jadł gruz i o wodę prosił
  • Re: Gdzie to zmierza???/demonid Autor: ~Wodorek [31.0.57.*]
    Teraz to dopiero odrobisz jak po tych rzadkich pozostanie tylko obraz nędzy i rozpaczy.
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Demonidas [31.60.91.*]
    Czy Wy tez macie takie odczucie po dzisiejszej sesji .że otrzymałem własnie najniższy wymiar kary? -096%. Banki ,odzieżówka ,czy ten twór co żabką sie zwie -straciły wszak wiecej! Inwestowanie na GPW to kara? ,za co ? no chyba za głupote i za to że jeden z drugim ośmielił się z marnymi groszami mieć nadzieje na jakieś zyski!
    Symptomy takie napawające pesymizmem ---złoto w góre ,dolar zaczyna rosnąc ,ucieczka kapitału z bananowych giełd.Co jeszcze? Gdzie nie popatrzysz -tak ogniska zapalne!
    Tutaj na forum nie da się merytoryczne o danej spółce porozmawiać .W kasynie grając na parzyste/nieparzyste lub kolor -czarne /czerwone stosunek jest 1do 1!,a tu jak wiatr zawieje.
    Ma ktoś nadzieje że Mikołaj przyjdzie w tym roku? (oby tylko nie Car Mikołaj)
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~nn [89.64.91.*]
    do inwestowania jest giełda a nie gpw, stany, niemcy, indie, chiny... tu od 20 lat boczniak i raczej się to nie zmieni z tą elytą polityczną :D te same walki w kisielu od 90r
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~Obserwator [46.112.86.*]
    Kiedy to zjedzie do 20 bo się kręci wokół komina .a dywidende bym przytułił
  • Re: Gdzie to zmierza??? Autor: ~nn [78.11.6.*]
    20 ciężko ale tak około 30 można się ustawiać, choć jeszcze szansa że uda im się doprowadzić do rececji w Polsce, bezrobocie powyżej 10% utrzymująca się inflacja, spirala zadłużenia państwa i wtedy i PO 20 możliwe :D
[x]
PZU 0,47% 60,30 2025-09-19 17:04:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.