Jazdy jakie kolesie realizują na tej spółce zniechęciły drobnych. Przykład dzisiejszej animacji na 6,04 by po chwili na 5,84. Zlecenia po 2 szt. Jak ma wzrastać zaufanie do rynku kapitałowego? Strategia prezesa gpw to jakieś fantsmagorie.
Trzęsą drzewem i zrzucają drobnicę. Generalnie jak ktoś liczu tu w krótkim okresie na 7 z przodu, może się zawieść. Będzie się bujać 5-6. Liczę na sowitą dywidendę 60 gr plus za walor
I taka dywidenda według mnie będzie. Pokazali bardzo dobry zysk za 1 półrocze. Cel sprzedażowy będzie osiągnięty lub przekroczony. Cudo! Przy obecnej cenie 10 % dywidendy!
ATH jak nie w tym to w następnym roku. Trzeba poprostu być cierpliwym i dać funduszom swoje grać, by potem ruszyło naprzód na nowe szczyty
Mam to od wielu lat. W ciągu ostatnich 7 lat nominalnie z dywident wrócił mi cały wydatek na inwestycję. Mimo to wkurza mnie to bezczelne mnipulowanie notowaniami przy wykorzystaniu programów algorytmicznych. Wystarczyłoby wprowadzić identyczne opłaty za transakcje dla wszystkich uczestników rynku. Zarząd GPW jest na to za głupi??
Fundamentalnie ujmując: sprzedaż Develi za 3 kwartały; o 31,1% większa niż w 2023 (średnia w branży - 11,8%). Spadek wyceny rynkowej akcji Develi za 3 miesiące- o 3,75% większy niż średnia w branży. Papier szczególnie podatny na spekulowanie.