• NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Inwestor [185.238.122.*]
    Pięknie się to pnie w gore ! Kolejne obstawiam już z 2 z przodu :)
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Misiozmalopolski [83.4.101.*]
    To super news. Aktualna wycena spółki jest bardzo niska. Czekam z niecierpliwością na wyniki.
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Kuba [5.184.206.*]
    No właśnie myślę że powinniśmy wskoczyć na wyższy poziom i utrzymać się tam nie co dłużej poziom 130 przybity od dłuższego czasu. Ostatnio musiałem sprzedać za ok 30k zł i nie było chętnych. Każdy widzę że akumuluje akcje.
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~UNI [193.193.181.*]
    Wycena w perspektywie 12M wynosi 180 zł, co bardzo cieszy, choć w rekomendacji - moim zdaniem - dość oszczędnie oszacowano kilka wielkości, m.in.: zysk netto po IIIQ 2024 - jedynie 31 mln PLN, zysk netto za 2024 - 110mln PLN, zysk netto za 2025 - 130mln PLN i zysk netto za 2026 - 160mln PLN? Zarząd w strategii określił bardziej ambitne cele w zakresie zysku, co ma być wynikiem dalszej dywersyfikacji działalności generujące wyższe rentowności. Reasumując - sądzę, że - bardzo prawdopodobne, iż kolejna rekomendacja BOŚ lub innej instytucji (do czego zachęcam) w horyzoncie 12M pokaże cenę znacznie powyżej 200 zł za akcję. Tymczasem kurs systematycznie powinien wspinać się w kierunku 160 zł, 180 zł, .... oczywiście z czasowymi korektami, co jest nieuniknione, gdyż co jakiś czas ktoś realizuje zyski i przesiada się na inny papier - niemniej długodystansowi inwestorzy powinni być zadowoleni w perspektywie 2,5 czy 10 lat, a po drodze będą korzystali z rosnących co roku kwot dywidend :)
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: kozacki [31.183.158.*]
    To kolejna wycena +180 pln dla spółki.
    Pierwsze sprawdzam będzie po czwartym kwartale.
    Myślę, że plan zrealizują; może nawet z naddatkiem.
    Gaz kontraktowali po niskich cena latem, a teraz jest 40% wyżej
    Asfalty też są teraz w cenie bo odbudowa po powodzi też ruszy.
    No i dostawy ropy mają z różnych kierunków, więc wojna na Bliskim Wchodzie im nie popsuje biznesu.
    Może część akcjonariuszy z Orlenu przesiądzie się na ten papier co by mieć zdywersyfikowaną ekspozycję na sektor paliwowy w Polsce...?
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Jan [87.101.42.*]
    Zgadza się - po wynikach III i IV kwartału 2024 kolejna rekomendacja z ceną ponad 200 :)
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Inwestor [37.47.94.*]
    Kasa z redukcji Żabki wraca chyba w części na Unimot :)
    No albo ktoś zakłada dobry III kwartał :)
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~UNI [193.193.181.*]
    I jedno i drugie, wyniki III kw. 2024 powinny być dobre i lepsze od danych z rekomendacji BOŚ, dziś ciekawy artykuł nt. wzrostu sprzedaży paliwa lotniczego do 2024 - Goldman Sachs: zapotrzebowanie na paliwo lotnicze na świecie wzrośnie do 2040 r. o 45 proc. - Stooq, a paliwo lotnicze generuje znacznie wyższe marże niż standardowe na stacjach :) tymczasem do wyników w połowie listopada, choć realne, że podadzą na początku listopada dobre prognozy?

• Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~wer [176.221.122.*]
    Dnia 2024-10-08 o godz. 21:11 ~Inwestor napisał(a):
    > Pięknie się to pnie w gore ! Kolejne obstawiam już z 2 z przodu :)

Ostatnia z grudnia "tylko" 190.
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Avita [31.183.151.*]
    Pierwszy atak w tym roku na ATH odparty.
    Ale przy kolejnym to opór na 154-155 padnie.
    Standardowo na początku roku do gry włączą się fundusze - obroty rosną...
    W połowie lutego podadzą wstępne wyniki za 4kw. - zapewne będą powyżej konsensusu.
    Nie zdziwię się jak w kwietniu znowu Boś będzie podwyższał wycenę - tym razem już pow. 200
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~BabciaKlozetowa [83.5.157.*]
    @ Avita Ataku praktycznie nie było. Popyt zgasł po pierwszych minutach powyżej 153 PLN. Jak już było widać, że się cisza zrobiła wystawiona została większa ilość akcji na sprzedaż. Cała sesja zakończona jak na UNIMOT wysokim obrotem. Wnioskuję, że przez ATH przejdziemy w najbliższych dniach powoli i z godnością. Znamienne jest dla mnie, że o Unimocie jest totalna cisza na STOOQ.PL Tak było przy 100 PLN i tak jest 50% wyżej. Papier całkowicie niewidzialny. Jestem też niezmiernie ciekaw wręcz z odcieniem pewnej złośliwości, co napiszą mentorskiego po przegapieniu tak dużego ruchu na spółce z SWIG80 :-)
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Avita [31.183.151.*]
    Pieniądze lubią ciszę, więc ja się cieszę, że nie trąbią na forach.
    I tak jak napisałeś - powoli przejdziemy przez ostatni opór.
    Mam tylko nadzieję, że Orlen nie popsuje klimatu na spółkach paliwowych.
  • Re: NOWE REKO z DM BOS 180 zł Autor: ~Kuba [46.205.192.*]
    Jak się będą trzymać planów to czeka na świetna przyszłość
[x]
UNIMOT -1,06% 131,20 2025-12-12 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.