A ty skad wiesz ile % akcji zostanie skupiona skoro nie wiesz ile % akcjonariatu odpowiedziało na wezwanie? Jak sie okaze ze kazdy czekal na wzrost kursu to moga skupic i 50% akcji zgloszonych do wezwania! Twoja hipotez zaklada ze kazdy kazdy kto ma akcje odpowie na wezwanie a tak nie jest.
Nie masz akcji a tak sie bardzo martwisz zeby kurs nie poszedl do gory.... ciekawe czemu?
Ale jak sam widzisz kurs nie rośnie a wręcz przeciwnie spada czyli kazdy będzie chciał sprzedać swoje akcje na wezwaniu po 5,70 i nawet jeśli odpowie na nie posiadacz co drugiej akcji to redukcja bedzie olbrzymia.
A po zakończeniu skupu i odblokowaniu akcji zaczną się wyścigi aby sprzedać pozostale akcje a chętnych nie bedzie bo niby skąd się mają brać skoro teraz ich jest coraz mniej.
Gdyby nie zarząd to cena byłaby około 4zł a tak was tylko wykiwali bo sprzedali wam swoje akcje średnio ponad 3zł a odkupią je od was w okolicy 1,5zł.
a dlaczego ma wzrastać już dziś ? wszak na zapisy jest 14dni..... przeciez mozna sobie skupowac powoli po tej cenie, czesc zapisac a z reszty zrobic wydymanko na wyzsze poziomy, a popyt sam sie rozkreci :)
a może to jest tak... Ci którzy piszą, że wzrośnie przed skupem dokonują tego w jednym celu... jakim? już odpowiadam ---> takim żeby jak najmniej osób się zapisało zgodnie z sugestiami przedmówców głoszących teorie o olbrzymim wzroście.. zawsze jakiś odsetek osób posłucha głosu z forum i rośnie szansa na sprzedanie większej ilości akcji dla wizjonerów...
nie licz na to ze ktos ci udzieli konkretnej rady - to sa twoje pieniadze i twoj portfel. Ja mam i trzymam, ale to jest moje postanowienie, niepoparte zadnymi konkretnymi dowodami