Zawsze podkreślałem że ssi w perspektywie rocznej bedzie kosztować 45 groszy. Osiagnelo poziom 0,37 odrobinę za wcześnie aniżeli zdrowy rozsadek nakazuje. Ale spadek na 0,30 groszy w perspektywie przetargow na monitoring stadionów jest NIEMOZLIWY sadzac po popycie i wielkosci obotu. Tylko dzisiaj zeszło ponad 1% ilości wszystkich akcji czyli 3% akcji w obiegu.
Sam jestem zaparkowany pod korek od 0,23 groszy o czym pisze od 3 msc
Zawsze podkreślałem że ssi w perspektywie rocznej bedzie kosztować 45 groszy. Osiagnelo poziom 0,37 odrobinę za wcześnie aniżeli zdrowy rozsadek nakazuje. Ale spadek na 0,30 groszy w perspektywie przetargow na monitoring stadionów jest NIEMOZLIWY sadzac po popycie i wielkosci obotu. Tylko dzisiaj zeszło ponad 1% ilości wszystkich akcji czyli 3% akcji w obiegu.
wczoraj na zamknięciu na 38 groszach było 385 tysięcy akcji :)troche dużo
widać że ludzie chcieli by troche wyjść z papiera i spróbować gdzie indziej:)
jak ktoś ma średnio po 30-35 to dla niego to nie jest problem z czekanieniem ale jak ktoś ma średniom 45-50 to w tym momencie ma dużo mniejszą strate.
Pozdrawiam
te 385 tys to raczej kasa tych ktorzy kupowali znacznie poniżej 0,30 gr i chcą zrealzować 40-50% w 3 miesiące..., choc z drugiej strony jezeli ktos byl idiotą i nie sprzedał kiedy golym okiem było widać że spółka schodzi do poziomu wynikającego z realnej wyceny (czyli przedział 40-50 groszy) to być może teraz jest takim samym idiotą chcąc wyjść z inwestycji na poziomie który nie jest absolutnie wartością realną (bo potrzebuje gotowki na wakacje...).
W gwoli śisłości mam 250 tys papiera ze średnią 0,26 pln i czekam na zwrot na pozimie 70% czyli do 0,45 co w tym roku jest bardzo realne...
Zakładałem 39 groszy we wrzesniu, potem korektę październikową na 0,34 - 0,35 i kolejne wybicie na 0,46 - 0,47 (struktura sezonowa branzy). Jednak juz mamy poziomy bliskie 39 gr wiec myslę ze zakładane poziomy przy tej wielkosci popytu - osiagniemy znacznie wcześniej
na razie dajmy odetchnąć rynkowi i niech SSI się obuduje w przedziale 0,37 - 0,38