Informacji o cyklicznej sprzedaży gastronomicznej, informuje, że za trzeci kwartał 2024 r.wartość netto sprzedaży gastronomicznej zrealizowanej przez lokale działające pod markaminależącymi do Grupy Sfinks, z wyłączeniem sieci Piwiarnia, wyniosła ogółem 54,80 mln PLN ibyła realizowana przez 76 lokali wg stanu na koniec kwartału. Oznacza to 6,6% wzrostu sprzedaży
no i po raporcie…szacowałem 7% a jest 6.6% także w punkt.
pisałem już kilka razy że piwiarni warki w raportach nie będzie nigdy! tak samo jak nie będzie żadnego biznesu w egipcie i nie będzie żadnego hotelu pozatym który jest w Zabiej Woli…a co do walnego to jak najbardziej idźcie i zapytajcie :-) chętnie posłucham co wam powiedzą :-) a no i zapytajcie jeszcze przy okazji kiedy zmienią te sosy i surówki do shoarmy bo to zwykłe gotowce z biedronki :-)
a pozatym to idzie zima moi drodzy, długa i mroźna zima ale tutaj wszyscy cieplutko ubrani także spoko.
to prawda, o tym też pisałem już wiele razy że branża gastro będzie leciała w dół kiedy inni pisali że to to najlepsza inwestycja na ten rok :-) można poczytać na tym forum :-)
Chyba nie kupi po 40gr jak zakładał.:-)
Co misiu... lepiej mieć jak nie miec sfinksa w portfelu co...haha.
Zapraszam na osmiorniczki :-)
W tej cenie się sprzedają i przyciągają klienta.
Jakby jeszcze można zjeść shoarme z baraniny czy jagnieciny byłby już sztos.
Nie będę krył ze surówki i sosy do wymiany i to natychmiast bo to badziew który odrzuca tanim kebabem.
I wprowadzić soki naturalne z tłoczni krajowych z nutka arabskich smaków.
Że soku z np. granatu świeżo tłoczonego na miejscu niema w karcie to wstyd i średniowiecze dla firmy.
Sprzedawać 0.5l koli to każdy potrafi.
ogólnie to nadchodzą długie miesiące totalnej nudy na tej spółce także musicie zdecydowanie mocniej naganiać żeby mnie aktywować bo inaczej nie będzie tu kompletnie o czym pisać przez najbliższe pół roku.
dokładnie, trochę ostatnio mnie zawodzicie bo nie piszecie już o:
- 30 nowych restaurant w tym roku
- restauracjach w Egipcie
- sieci hoteli
- wzrostach 20% procent rok do roku
- hossie na papierku
- piwiarniach warki
- daniach gotowych
- dywidendzie
- przejmowaniu amrestu
- tajemniczych inwestorach
- korektach, trójkątach i średnich kroczacych
…i tym podobnych bzdetach
weźcie coś wymyślcie nowego bonwidac ze już nawet wczoraj na raporcie sprzedaży nikogo nie udało się ubrać.
Sądzę, że Misiu kupował na górce po 70 zeta i do dziś ma traumę. Sytuacja spółki może nie jest idealna, w każdym razie 50gr to jest grube niedoszacowanie.
Jeśli by nie było długów to spokojnie by latał teraz papier po 25zl przy tej ilości akcji.
A długi bardzo szybko są spłacane
Ale póki są chętni na sprzedaż to się kupuje i niech dojrzewają...:-)
róbcie co chcecie wasza kasa wasze akcje. kupujcie dalej i walcie głową w mur. teraz nie macie na 0,522 jak jest ktoś żeby skupić te parę baniek tutaj to zapraszam droga wolna :-)
Ponad 12 mln na minusie w przepływach to prawdziwy dramat. Spłaty ( śladowe ) nic tu nie podciągną. Kreatywna księgowość ma krótkie gliniane nogi. Wywalą się jak ruszy lawina pozwów o zapłatę i blokady na zakupach.
to nie są żadne przychody tylko obrót w restauracjach franczyzowych. Wy w ogóle nie rozumiecie o czym piszecie tutaj. Jak chcesz sobie policzyć przychody sfinksa to musisz z tego policzyć jakieś 5% i to jest to co idzie dla tej spółki a reszta zostaje u franczyzobiorcy. kumasz?
piszą o tym nawet w ostatnim raporcie obrotów
Emitent przypomina, że sprzedaż gastronomiczna w lokalach działających pod markami należącymi do
Grupy Sfinks jest sumą sprzedaży realizowanej przez restauracje własne i franczyzowe. Sprzedaż
gastronomiczna realizowana w restauracjach własnych stanowi przychód Grupy, natomiast sprzedaż
gastronomiczna realizowana w restauracjach franczyzowych stanowi przychód franczyzobiorców,
od których pobierana jest opłata franczyzowa.
Misiu ale ty genialny jesteś.
Kfc franczyza
Mc donald franczyza
Popeyes też franczyza
Starbucks franczyza
Nero cafe franczyza
I setki setki innych biznesów działa we franczyzie kogo ty próbujesz zastraszyć tym że sfinks przechodzi na pełna franczyzę.
Dziwię się ze tak późno to zrobił.
To go właśnie prawie zatopiło.
W gastro sprawdza się tylko franczyza w sieciowkach.
Podaj mi choć jedna firmę która jest operatorem gastro ma min 30 restauracji i nie działa na zasadach franczyzy lub ZAMILCZ g. Łup..cze w końcu.
P.a.l.an.t
czy ja napisałem że franczyza jest zła? napisałem tylko że ten przychod z 3 tygodni nie jest równy obrotom tylko 5% zznich to przychod :-) ale wy już tacy odklejeni jesteście ze nawet czytać zezrozumieniem nie potraficie :-)