W zeszłym tygodniu zauważyłem na akcjach brak wartości i z zapytaniem do banku gdzie trzymam akcje, między innymi Marvipola dlaczego tak jest dostałem odpowiedz, że firmy Developerskie tracą wiarygodność w ich oczach i przestają te akcje obsługiwać z uwagi na ryzyko. Dostałem listę z firmami w tej branży i są tam 33 firmy w tym nasz Marvipol. Nie wiedzą co dalej, dostałem propozycję wstępna na wymianę na inne akcje o tej samej wartości. Ale sytuacja jest rozwojowa trzeba czekać. Czy ktoś też się z tym spotkał?
Na oko wygląda jakby to sam bank obawiał się o swoją płynność niż o 'bezpieczeństwo inwestorów'
Wrzucisz odpowiedź supportu na jakiś hosting np, imgur.com i podrzucisz linka?
W sumie tyle napisali.
"Po konsultacji z naszym specjalistycznym działem z przyjemnością informujemy, że według naszych badań akcja ta nie jest już przedmiotem obrotu. Niestety nie mamy żadnych dalszych informacji.
może miałeś jakiś instrument pochodny notowany na niemieckiej giełdzie (bo na trochę spółek z polskiej giełdy mają na DAXie takie odpowiedniki) a nie akcje spółki notowane na GPW i to te pierwsze emitent Ci zawiesił?
W każdym razie sam Marvipol jak najbardziej nadal jest notowany.
Robili co mogli by przed indormacją wywołać choć trochę paniki.
Info:
Przedmiotem Umowy Sprzedaży jest sprzedaż prawa własności zabudowanej nieruchomości o obszarze ok 82 tys m2, położonej w Warszawie, w dzielnicy Białołęka, województwie mazowieckim [Nieruchomość]. Na Nieruchomości Spółka Celowa prowadzi działalność gospodarczą dotyczącą najmu Nieruchomości lub jej części. Cena sprzedaży Nieruchomości wynosi 53.379.642,91 EUR netto, powiększona o należny podatek od towarów i usług.