• okiem chodzika księżycowego. Autor: polonez_as-dur [87.207.255.*]
    Mówią, że formacje harmoniczne przyciągają. Ja dodałbym do tego jeszcze jeden warunek, a mianowicie i owszem przyciągają, jeśli trend rynku jest zgodny z taką formacją. Tak jest moim zdanie właśnie na Tauronie. Cały czas pomalutku, powolutku obsuwamy się w dół.
    Zgodnie z tym co piszę tu od kilku dobrych tygodni.

chodzikksiezycowy.wordpress.com
  • Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: polonez_as-dur [87.207.255.*]
    Oczywiście nie tu, tylko na blogu.
  • Dziękuję! Antyanalityk nie może się mylić. Czas na wzrosty! Autor: ~THX [62.148.95.*]
    Antyanalityk nie może się mylić. Kupuję!!!
  • Re: Dziękuję! Antyanalityk nie może się mylić. Czas na wzrosty! Autor: ~Major [188.146.239.*]
    Jeśli w coagu najbliższych miesięcy nie zejdzie poniżej 2.80 zł lecimy do góry
  • Re: Dziękuję! Antyanalityk nie może się mylić. Czas na wzrosty! Autor: polonez_as-dur [87.207.255.*]
    Aby nie była najmniejszych wątpliwości wstawiam tu mój wpis z 24 września 2024 zamieszczony na blogu.
    Witam wszystkich we wtorek 24 września 2024 roku.Kiedy któryś z was pisze na forum, że rynek wzrośnie, czy też spadnie, albo idziemy na nowe szczyty, lub spadamy na łeb, bez podania uzasadnienia, to w ogóle olewam coś takiego. Tego rodzaju założenia oparte są głównie o odczucia poszczególnych inwestorów i trafiają do tych z was, co o rynku wiedzą stosunkowo niewiele. Takim przykładem ostatnich tygodni, niech będzie tutaj niejaki Malkolm. Według niego rynek miał wyjść na nowe maksima, a co najmniej dojść do poprzednich szczytów na średnich rynkowych, tym czasem rynek zafundował nam zimny prysznic. No cóż jak widać Smart Money wiedzą w jaki sposób wywierać presję na inwestorów indywidualnych.
    Nie zgadzałem się z Malcolmem i nadal nie zgadzam się z każdym, kto zakłada możliwość chociażby podejścia pod poziom 2600 na wigu 20z dnia 20.05.2024. Jak to wielokrotnie podkreślałem rynek może zrobić wszystko, ale ja osobiście w cuda nie wierzę, a cudem byłoby to, gdyby poszedł na północ. W odróżnieniu od tych z was, co piszą, stanie się tak, a nie inaczej, nie podając uzasadnienia, ja to uzasadnienie dzisiaj napiszę.
    Jest to mój scenariusz DŁUGOTERMINOWY, jeszcze raz to powtórzę, scenariusz długoterminowy, aby nie było nieporozumień, czyli liczony w tygodniach, ewentualnie w dniach. Scenariusz ten zakłada spadki i wzrosty, lecz tendencja na południe będzie wyraźnie widoczna.
    Związku z tym mogę w tym miejscu napisać nastepujące zdanie:
    Ostrzegam czytelników mojego bloga, że w najbliższych tygodniach nastąpią spadki na giełdzie w Warszawie, które mogą przerodzić się w zdecydowany odwrót inwestorów od polskich akcji. Ten proces już się rozpoczął i widoczny jest na wykresach średnich rynkowych tak WIGu jak i Wigu 20. Zanim jednak uzasadnię swoje stanowisko, zapytam, skoro ja to widzę wyraźnie, to czy ktoś także widzi?
    Dzisiaj mamy 8 października i już trochę wody w Wiśle popłynęło, ale mam pytanie do Malcolma, czy już szczytowałeś?
  • Re: Dziękuję! Antyanalityk nie może się mylić. Czas na wzrosty! Autor: ~1234 [62.148.95.*]
    Opublikowano przy kursie:  3,31 zł , zmiana od tamtej pory: 2,35%

• Re: Dziękuję! Antyanalityk nie może się mylić. Czas na wzrosty! Autor: ~Antyanalityk [31.0.51.*]
    Jak zwykle odwrotnie do rynku :)
  • Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: ~098 [79.184.131.*]
    Opublikowano przy kursie:  3,31 zł , zmiana od tamtej pory: 5,58%

• Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Nagania na spadki, pewnie się pakuje
  • Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: ~alex [46.112.67.*]
    wczoraj zaliczone 3,7, a skompromitowany analityk/pisarz zapadł się pod ziemię
  • Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: ~we [62.148.95.*]
    Opublikowano przy kursie:  3,31 zł , zmiana od tamtej pory: 11,92%

gość prowadzi bloga i wciska książki naiwnym, a poziom wiedzy właśnie pokazuje zmiana kursu TPE, od jego wpisu przy 3,31zł, gdzie miało lecieć na 3,06zł, kurs jest na 3,71zł, każdy kto zajął pozycje według jego AT jest w plecy, oczywisćie pookazał sie w samym dołku przed wybiciem w górę, teraz siedzi cicho w norze i nie wie co się dzieje, przecież kreski pokazywały inaczej
    kompromitacja kolejnego guru od AT, teraz siedzi cicho w norze i obserwuje kurs w całkowitej dezorientacji, oczywiście pojawił się w dołku przed wybiciem wieszcząc obsuwanie kursu
  • Re: okiem chodzika księżycowego. Autor: ~alex [46.112.66.*]
    czy ktoś widziała skompromitowanego guru, analityka, pisarza ?
[x]
TAURONPE 1,80% 9,29 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.