• Re: Dotacja z Urzędu Pracy dla bezrobotnych Autor: ~Jane [83.4.133.*]
    Witam,
    chciałabym otworzyć własną firme a dokładniej przedsiębiorstwo exportowo importowe. Importowałabym towary z Niemiec i sprzedawała je w Polsce, potrzebne byłoby mi do tego auto i laptop. Zastanawiam się czy należy mi się taka dotacja gdyż jest to dość opłacalna dziedzina i nie wiem czy moje przyszłe zarobki kwalifikowały by się do tego aby otrzymać te dotacje. Czy są jakies ograniczenia ? Jakie dokładnie warunki trzeba spełnić , oprócz tego, że trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny. Mam jeszcze pytanie adekwatnie biznes planu który trzeba dołączyć, czy musi on być szczegółowy ? tzn dokładnie opisane jakie towary będę sprzedawać i komu ? czy tylko ogólnie ?
    proszę o odpowiedź pozdrawiam Jane :)
  • Re: Dotacja z Urzędu Pracy dla bezrobotnych Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Jane.

Czym jest biznesplan? Jesteś kierowcą? To wyobraź sobie trasę z Warszawy do Paryża.

Zaczynasz więc od obliczenia ile potrzeba Ci paliwa, jakie wziąć narzędzia do naprawy, zastanawiasz się jakie wziąć ubrania, co i gdzie będziesz jeść i za ile, nawet nie możesz zapomnieć o kosmetykach, czy higienie itd itd.

Takim planem trasy z Warszawy do... jest również biznesplan. Musi być szczegółowy. Inwestor czy inny grantodawca musi być przekonany iż pieniądze, które otrzymasz nie pójdą w błoto.

Pozdrawiam i powodzenia życzę.