• Prywatny żłobek Autor: ~ursa [83.31.143.*]
    Witam wszystkich Rodziców.

Zamierzam otworzyć prywatny żłobek w Wawrze z fachową opieką.Sama jestem pedagogiem z wykształcenia i mam duże doświadczenie w opiece nad małymi dziećmi. Jak uważacie czy to dobry pomysł? Jeśli tak to napiszcie to dla mnie bardzo ważne.

Pozdrawiam
  • Re: Prywatny żłobek Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [83.142.72.*]
    Bardzo dobry pomysł.

Właśnie robię biznes plan przedsięwzięcia.

Jest wyż demograficzny - będzie większy - a w żłobkach brakuje miejsc. Wybudowanie żłobka kosztuje dużo pieniędzy i nie każde miasto na to stać, a tak...
  • Re: Prywatny żłobek Autor: ~kaja [213.158.196.*]
    Orientujecie sie moze czy przy zakladaniu przedszkola albo zlobka ale takiego bez wpisu do rejestru (bo sufitow nie podniose i nie wybije wyjscia ewakuacyjnego tam gdzie mi kazali, klatki schodowej tez nie mam z gumy)moge ubiegac sie o jakiws dofinansowanie z uni?
    Nie Szanowna Kaju, dofinansowania do przedszkola bez wpisu do rejestru nie otrzymasz.

Widzę, że przerabiałaś również ustawy unijne. Również kazano Ci poszerzać klatkę schodową i podnosić o 60 cm sufit?

Ja - przyznam -tak głupich ustaw jeszcze nie czytałem. Wiem, polskie ustawy, to dno.

Ale unijne?...

Zarejestruj cokolwiek, weź dotację i rób swoje...
  • Re: Prywatny żłobek Autor: ~GIENIA_2006 [192.193.245.*]
    Witam,
    tez zastanawiam się nad otwarciem żłobka, ale nie ugryzłam jeszcze tematu. Nie wiem od czego zacząć. A gdzie dokładnie znalazłaś przepisy unijne dotyczące otwarcia żłobka?
    Gieniu-2006

Poczekaj trochę. Może żłobki odejdą od ZOZów, to skorzystasz.
  • Re: Prywatny żłobek Autor: ~AnnaZT [79.186.97.*]
    Pewnie, ze super pomysł. Ja tez taki włśnie próbuje założyć, ale jako opieka nad dziećmi. Powodzenia (Wrocław)
  • Re: Prywatny żłobek Autor: ~LIDA [213.158.197.*]
    Witam!
    Zastanawiam się nad otwarciem jakiegoś mini żłobka czy jakiegoś punktu opieki nad małymi dziećmi.W moim 250tys.mieście są tylko dwie takie placówki.Jako mama 15 miesięcznego dziecka szukałam dla niego miejsca bo muszę wrócić do pracy i powiem szczerze,że w żadnym z tych miejsc nie było 3m wysokości ani szerokiej klatki schodowej.Jak to możliwe? Czy można nie rejestrować takiej placówki? Proszę o jakieś opinie.