wiekszosc w widelkach 68-69 ale potem tez walone... musze sie przyznac do porazki czasem tak bywa jednak byl trup w szafie w postaci mocnych spadkow klientow livechat ponad 1k w kwartal to bardzo duzo do tego sami sie przyznaja do bledow roznych wideokonferencja generalnie na mocny minus jak dla mnie 1/4 pakietu zostawiam na wszelki jakby cwaniaki teraz dolek pod kpi chcieli robic i odbitka do gory....bo tak tez moze byc...pozyjemy zobaczymy z wiekszoscia kapitalu przechodze na Rainbow Tours pozdrawiam i powodzonka ;)
W momencie pisania twojego postu było -10% także część sprzedałeś na -5%, ale resztę na -10%. Wiemy nawet dokładnie ile (dzięki twojej otwartości) - 1/4 pakietu oddałeś na -10% dzisiaj. Piękna jest karma. Cieszę się niemiłosiernie twoją gigantyczną stratą. Straciłeś tu o zgrozo 1/3 kapitału!! Tymczasem gdybyś nie robił niepotrzebnych fikołków to miałbyś zamiast -33%, niemal +20% na Rainbow. Innymi słowy zamiast 67% portfela, miałbyś 120%!! Dla uzmysłowienia ci skali twojej wtopy na liczbach: Załóżmy, że miałeś 500k zł. Po inwestycji w Text masz 335k zł, a mogłeś mieć 600k zł, gdyby nie ten bezsensowny ruch. Chyba twoje ego troszkę ucierpiało co? Czekamy na twoje porady inwestycyjne na twoim kanale yt :))) Pewnie chciałeś założyć jakąś płatną grupę, ale zamiast tego masz grupowe grillowanie :)))
specjalnie dla ciebie ale i troche dla siebie policzylem srednia cene wyjscia dzisiaj z 3/4 akcji 67.15 PLN moj mily takze nie ciesz sie tak bo prawie wycisnalem maxa z tej tragicznej sesji xD no coz nie zawsze sie wygrywa...na swoje usprawiedliwienie moge dodac ze sytuacja byla niedoprzewidzenia co zreszta pokazuje dzisiejsza sesja....konia z rzedem temu kto przypuszczam ze ponad 1k klientow w kwartal straca na glownym produkcie. stracilem lacznie na text 10% mojego portfela obrotowego i 4% majatku...no coz zdarza sie...wspolczuje tym ktorzy kupowali po 150 czy 140 bo oni to dopiero maja problem pamietaj ze ja mialem srednia 79,47 ostatecznie fakt stracilem z 15% to spora strata jak na mnie ale nie przesadzajmy znowu poprostu zbyt zyczeniowo podszedlem do spolki...zalozylem ze trupa w szafie nie bedzie ...a byl niestety....trzymajcie sie
Jak Ty to w ogóle policzyłeś? -15%to miałeś ale na kapitale wtopionym z ostatniego uśrednienia! Wchodziłeś przy 90 i ciągle chwaliłeś się, że uśredniasz. Nie wiem czy grasz 1k czy 1mln ale to nie istotne bo wtopiłeś tym uśrednianiem totalnie. Każde uśrednienie zwiększyło skalę straty a nie zmniejszyło! Jeszcze zaraz będziesz twierdził, że nawet zarobiłeś .... Na to mieszkanie to "kredytem hipotecznym zrobiłeś"
Dobrze , że naganiaczy nie słuchałem z yr co wygadywali , że text to perełka jeszcze jak był w okolicach 95-110 zł dziś to albo nie odpowiadają na komentarze niektórzy się przyznają do błędów. Trzeba używać mózgu i myśleć
Tak tak a JSW bedzie po 5 zlotych a cyfrowy Polsat to bankrut jak u Kulczyków. Idzcie się kłócić gdzie indziej dziewczyny. Fundy po 90+ kupowaly i dalej trzymaja. Owszem, sytuacja na spółce jest teraz 50 / 50. Albo będzie trochę lepiej albo trochę gorzej, a spadek 15% pod to lekko gorzej to zdecydowana przesada. Ja dobieram, zobaczymy za rok, czy warto było.
Do inwestor
Ty cepie jak niby miałbym wywnioskować że wydarzy sie taki zjazd odejść klientów . Z rozmów z pracownikami . To bzdura .
Jeszcze w wakacje Droba sral że jest dobrze i zarabiają na AI , że churn spadnie i w ogóle optymizm .
Ja ci powiem że czuję się wprowadzony w błąd po wakacyjnej konferencji .
A dziś gatka ze AI nie działa , popełnili błąd a odejścia na dużą skalę zaczęły się w czerwcu .
Sprawdzę to jeszcze raz ale wali mi to oszustwem
Co z tego, że liczba klientów spada skoro zyski wzrastają? Więcej klientów to większe koszty obsługi, a jak jeszcze klienci nie płacą to na co komu tacy klienci? Ja dokupiłem.
Współczuję wszystkim, którzy podejmują decyzję na podstawie opinii tego kogoś….xyz sugeruje obawy(słuszne jak się okazuje), że lepiej anonimowo niż realnie
Polecam parę dobrych książek, a nie tracenie czasu na tą anomalię:)