Pomogę osobom starającym się o dotację. Mogę doradzić co trzeba zrobić aby taką dotację dostać. Sam przeszedłem przez taką mękę i dostałem dotację. Było warto!!!. Teraz mogę pomóc innym ... Jak coś to piszcie - cambridge22@gazeta.pl
Dzien dobry . chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat dotacji,na wlasna dzialalnosc . CZY MOZE UBIEGAC O NIA OSOBA KTORA JUZ KIEGYS BRALA TAKI KREDYT ?
Polecam Toma. Jeżli ktoś się stara o dotację z Urzędu Pracy to do niego. Mi pomógł więc wam też pomoże. Pozdrawiam wszystkich i życze powodzenia z dotacjami
chcialbym się dowiedziec kiedy będą przyznane jakies pieniądze na dotację dla bezrobotnych. jezeli w urzędzie pracy tego nie wiedzą to kto wie, do kogo się z tym zglosic?
Witam mam zamiar założyć firme o dość nowej specjalizacji mało popularnej w polsce choć juz kilka takich firm powstało. Chciałem sie dowiedzieć czy są jakiekolwiek szanse na dotacje dla tego przedsiewzięcia i jaka kwota mogłaby wchodzić w grę.. Dziękuje z góry
Witam chcialabym sie dowiedziec jakie dokumenty sa potrzebuje zeby otworzyc dzialalnosc i ile moglabym dostac na otwarcie sklepu odziezowego.Dziękuje i pozdrawiam
trzeba zarejesrtowac sie jako bezrobotna osoba i w zaleznosci od miasta przejsc kurs abc biznesu albo od razu zlozyc wnoisek+ biznes plan. max kwota otrzymania dotacji to 11tys mozna wziac mniej jezeli kogos to satysfakcjonuje :)
Witam
interesuje mnie ogolna informacja o dotacjach, ogolnie czy sa one jeszcze przyznawane i czy firma moze byc otwarta poza granicami kraju. Jakie warunki musze spelniac.
Witam serdecznie pytanie o dotacje,kredyty itp.
czy moze ktos mi napisac ile i od kogo dostal albo bym uzyskal jakies zwroty itp. :
mieszkam poza granicami kraju (bezrobotny w Polsce),chcem prowadzic wlasna dzialalonosc gospodarcza Agroturystyka ***** tzn. inwestycja na Mazurach
piec gwiazdek koszt mysle juz w milionach
witam mam kilka pytań dotyczących dotacji z pup dla bezrobotnych
1.czy pieniądze z dotacji można przeznaczyć na zakup maszyn, które będą moim wkładem w założenie spółki?
2.czy zakładając działalność z dotacji można w trakcie jej prowadzenia podjąć inną pracę na umowę o pracę ,czy inny rodzaj umowy,oczywiście nie zawieszając własnej działalności?
3.ile czasu są rozpatrywane wnioski,jeżeli złożę do końca lutego?
witam. czy ktos sie moze orientuje jak to jest ze zwrotem czesci tej dotacji? juz pisze o co chodzi. jakies 3 m-ce temu dostalam taka dotacje i otworzylam firme. we wniosku wpisalam co zamierzam kupic m.in. material frotte. zamiast tego kupilam reczniki, bo materialu dostac nie moglam. teraz w up nie chca mi przyjac tych faktur i do 10 marca musze im zwrocic prawie 2 tys zl. problem w tym ze nie mam skad wziac takiej sumy. recznikow mi przyjac spowrotem nie moga. w moim przypadku zostaje provident ale tu moge wziac tylko 1300. czy moge pisac o rozlozenie mi tego na raty albo wogole, niech mi dadza spokoj? prosze o pomoc!!!
Witam.
Chciałabym dostać dotację z UP ale nie mam poręczyciela. Jestem bezrobotna. Nie mam oszczędności. Jaki jest inny sposób zabezpieczenia, a raczej na czym polega?nie mam też nic własnościowego.