• Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~walkingdeath [83.26.33.*]
    Witam =) chcialbym uzyskac informacje na temat pozabankowych instytucji finansowych: ich rodzaj, cele i najlepiej krotki opis ich dzialania z góry dziekuje a jak sprawi to za duzo trudnosci to prosze o jakies linki ktory pomoga mi uzyskac potrzebne informacje z gory dziekuje dozobaczenia
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~marian.d [178.42.84.*]
    szukając informacji na temat instytucji pozabankowych natrafiłem na ten wątek i jako średniozaawansowany inwestor myślę że brakuje w tym zestawieniu tworu jaki istnieje już od prawie dziesięciu lat - mam tu na myśli Pozabankowe Centrum Finansowe które działa na pograniczu lichwy i "normalnego" pożyczania (cokolwiek by nie znaczyło to słowo w czasach kiedy banki oszukują w żywe oczy i wciskają kredyty np na 9% a ludzie w to wierzą)

w każdym razie ja występuję tam jako inwestor prawie od początku i dbając o - między innymi - swoje pieniądze czułem się zobowiązany do poinformowania opinii publicznej że w ramach instytucji finansowych pozabankowych istnieje jeszcze całkiem nieźle rozwijająca się w ostatnim czasie opisana powyżej firma
    pozdrawiam
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~STANGIFTS [89.75.88.*]
    Każdy kocha prezenty, a my poza tym, że też je kochamy to jeszcze potrafimy je robić!!! Sprawdź naszą ofertę!

http://stangifts.pl/
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~Karola [83.25.247.*]
    jakie są instytucje pozabankowe?
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~F.U.H ,,INTER-ROMA"LUCYNA STU [83.12.110.*]
    Chciałabym podpisać umowę o współpracę.Pozdrawiam!
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~krystynacc [83.25.173.*]
    http://www.funduszmikro.com.pl/
    Obejrzyj Fundusz Mikro.Bardzo ciekawe. Tyle,że wchodzi się w 4 osoby lub firmy. Jedni dla drugich są żyrantami. Przejrzyj sama, bo dawno nie interesowałam się tym tematem.Może są jakieś zmainy.
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~Piro [83.29.160.*]
    Moje pytanie nie rozni sie od innych :P Chciałabym dowiedziec sie jakie sa pozabankow instytucje finansowe jak działaja, ich rodzaje i cele.
    Bardzo Dziękuje :)
  • Re: Pozabankowe instytucje finansowe Autor: ~mirgag (CoM-TexT) [92.244.51.*]
    Przedsiębiorstwa prowadzące działalność gospodarczą ukierunkowaną na uzyskiwanie zysku tworzą sektor finansowy w gospodarce, zaliczyć do nich można przedsiębiorstwa handlowe, usługowe, czy przemysłowe. Wszystkie one są określane mianem instytucji finansowych.

Dzięki nim pieniądze niezbędne do finansowania działalności mogą być przesuwane od jednych podmiotów do drugich, stąd określamy je także jako pośredników finansowych.

Oprócz nich działają jeszcze w gospodarce organizacje, których główną przesłanką funkcjonowania nie jest osiąganie zysków pieniężnych lecz pewnych innych celów i one tworzą sektor niefinansowy w gospodarce.

Instytucje finansowe innego typu NIŻ BANK. Do tych instytucji finansowych należą przede wszystkim:

• Towarzystwa ubezpieczeniowe,
    • Fundusze emerytalne,
    • Fundusze inwestycyjne,
    • Towarzystwa leasingowe.