Po co im kasa z tych pożyczek akcji skoro jak oddadzą im akcje to kasę będą musieli oddać. Skąd nagle wezmą tyle kasy skoro według co niektórych wydali je na programistów ?
Kasę wezmą ze sprzedaży gry.
Teraz jest potrzebna kasa, żeby opłacić programistów, więc pożyczają akcje. Jak będzie premiera gry, to pojawi się i kasa na odkupienie akcji To tak w teorii a jak jest naprawdę, nie mam pojęcia.
to mogli zrobić poważną emisję na działalnośc społki z konkretnymi wyliczeniami a nie jakieś szemrane interesy... gdyby chociaż wyjaśnili o co chodzi...
Ale co zyskują ci co pożyczyli te akcje ? To jest ważna kwestia. Jeżeli są inwestorami to udzielają pożyczki a akcje są zabezpieczeniem ale oni przedstawili tą sytuację odwrotnie i poinformowali że pożyczyli akcje a nie że wzięli pożyczkę zastawiając akcje. Jaki to ma sens. Ci co pożyczyli te akcje muszą mieć w tym jakiś cel i ta niewiadoma jest tu kluczem. Po co ? I jeszcze ten skrajny optymista kpo który zbiera te wszystkie akcje nie jest dobrym omenem bo tworzy jakąś iluzję a takie nagony nie wróża dobrze. Sprawiają poprostu wrażenie że będzie tutaj te 5 zł żeby kogoś na te akcje złapać.
Poprostu twój skrajny optymizm jest nieuzasadniony żadnymi argumentami bo to że wypisujesz że będzie 5 zł to nic nie znaczy. Już tu jeden taki pisał i co ile jest ? Płynność jest dramatyczna ,kurs mieli sie w miejscu bo nikt ta spółka się nie interesuje. Tak jak na aux nie będzie tu nigdy a tam 300 procent urosło w kilka dni i to bez infa. A tutaj szemrane interesy i prezes z zarzutami a Ty nawet kropli dystansu nie masz i dalej opowiadasz o 5 zł bez kszty krytyki. Jak zwykły troll więc dlatego się czepiłem. Jak jesteś taka gruba ryba to podbij to chociaż do 1,5 i się pożegnamy.
Na Aux zrobili pompe pod powódź, która nie jest w centrum zainteresowania AUX :) tutaj musi być też jakiś wabik do pompy, ale póki co nie ma...może być nim premiera gry, ale na to musimy poczekać dość długo...
No widzisz ja zachwalam swoje i jestem pewny tego co mam a ty podobno masz akcje a biadolisz na lewo i prawo a teraz nawet czepiles się pory espi bo za późno
To jest dopiero dziwne i to bardzo
Pomyśl o tym a jak jak tak ci zlento pkc na lewo
Pożyczający po prostu odsprzeda prezesowi drożej po wydaniu gry. Spółka będzie miała kasę z gry a pożyczający zarobi. Warto też zauważyć, że pożyczający widzi jakieś nadzieje w spółce, skoro pożycza.
Ja mam za 1,19 i nie jestem optymistą po tych szemranych pożyczkach. A to nie mam akcje nie znaczy że mam piać z zachwytu. Kupiłem spekulacyjnie i szybko chciałem sprzedać a tu taki marazm że 10 tys akcji teraz puścić to mamy kurs później zeta i to grubo. Nawet pohandlować się tym nie da. Tylko nie wyskakuj mu tu żebym to puszczał pkc i że to zgarniesz bo to już nudne jest. Ty chyba naprawdę widzisz inne notowania. Pierwszy raz widzę gościa który pieje z zachwytu nawet jak kurs jest codziennie na minusie.
To ty faktycznie masz inne notowania
W ty momencie do złotówki masz chętny do kupna za około 33 tys
Ręce opadają co ty za brednie pleciesz ukasz
I nie dziw się teraz że piszę do ciebie ukasz
Pisze że kłamiesz i piszesz glulotybo sprzedac 10kola możesz bez problemu i kurs nie zanurkuje nie bój się
Po co mają kupować w górę jak są Jelonki co chętnie oddają ....
ale sie tłuczecie tutaj widać że każda potencjalnie zła informacja niec nie znaczy już dla kursu i niżej raczej nie spadnie pożyczali po 1.9 1.4 i po 1 czyli średnia grubo ponad 1 uważam że to dno totalne na kursi i można tylko dobierać każde nowe dobre info to będą widły
no została jeszcze chyba tylko w zanadrzu jakaś informacja o sytaucji z prezesem...to by mogło zachwiać kursem, więc nie byłbym tak optymistyczny przy zakupach :)