to już pożyczyli komu to wiemy capeman, jakub i inni ci dwaj sprzedając musieli by się ujawnić kurs dalej powyżej 1pln kto to zwali na grosze i czym w tym momencie i po co? hmmm
moim zdaniem nie znamy intencji pżyczania akcji więc nie można oceniać czy to dobrze czy zle dla kursu a jesli nawet zle to już chyba w cenie bo po fakcie a dzisiejsze info o 70kola już duzo nie zmienia
sam fakt, że pożyczają nie informując o intencjach jest mega słaby... pytałem ich mailowo o to, ale mnie olali... zaczynam mieć co raz więcej wątpliwości, czy to była dobra inwestycja...za dużo tu niezrozumiałych ruchów...a szkoda, bo mogła by być naprawdę interesująca spółka
Dwie możliwości. Pożyczają w związku ze sprawą, żeby "zwrócić" kasę, którą wydatkowali niewłaściwie lub pożyczają pod premierę horroru, żeby opłacić programistów i wypuścić grę.
Jest też jakieś światełko w tunelu.
Ten, który pożyczył akcje, raczej w spółkę wierzy i liczy na to, że zarobi a prezes będzie miał kasę na swoje potrzeby. Liczę, że te potrzeby to dokończenie gry. Niestety nie wiemy na jakich zasadach pożyczka została udzielona. Czy umówili się na zwrot po cenie rynkowej czy po ustalonej kwocie. W każdym razie, ktoś ma zaufanie do prezesa. Cierpliwie czekam.
Tez mi sie coraz mniej podoba ta sytuacja.. Bajki o premierach w kazdym raporcie a potem zero infa poza tymi dot. pozyczek. Uwazam ze maja duze problemy z oplaceniem swoich devów i opoznione releasy i zeby przetrwac to wlasnie robią takie szemrane ruchy. Jesli to jednak wypali i gry zostaną ukonczone to kurs poleci wysoke przy tej kapitalizacji. Jesli nie to bedzie pierwsza moja duza wtopa inwestycyjna :) Tak czy siak trzymam swoj pakiet do roztrzygniecia.
wiemy po co sie pozycza ale od brokera który i tak musi mieć jakiś pakiet i zarabia na prowizjach pożyczanie przez akcjonariuszy akcji nie ma sesnu w celu szortowania . nie ma to sensu wogóle bo stratnym byłby pozyczający a nikt chyba taki gpi nie jest
no wląsnie piszę że tego się nie da szortować i nie ma sensu jak by było tak zle to pchali by emisje w rynek a nie do konkretnych osób... takie moje zdania
Napewno z tobą tam się nie spotkam
Chyba za miękka rurka jesteś:)
Ps.
Dla mnie dobry znak ostatni optymiści wynikają znaczy wybici już niebawem jeszcze tylko musicie wyrzucić to co macie
Im szybciej tym lepiej sypać pkc ogień:)
ja nie mam zamiaru wyrzucać dopóki nie pojawi się jakieś info - albo na + albo na -... wtedy podejmę decyzję...póki co wyrażam jedynie swoje wątpliwości co do działania firmy...